Davy Van Keer

Trainer eerste ploeg

 

An Iliano

Afgevaardigde eerste ploeg

 

Please reload

ST Denderleeuw - FC Mere: 3 - 1

Add some info about this item

Eigenlijk vraag je jezelf af of spelen in dergelijke omstandigheden nog wel van deze tijd is…maar je merkt aan alles, dat men ook binnen de Bond ,naar het seizoeneinde toe, geen algemene afgelasting meer (zelfs niet voor de Jeugd) aandurft. Welke belangen (buiten enkele voetballoze en hopelijk mooie weekends meer in april) hier spelen, is mij niet duidelijk.

Standaard behoudt nog een kans op de eindronde en wou deze snel invullen.
Via een bijdehandse en kwieke nr.7 werden de eerste “waterpatronen” dan ook op onze helft getekend. Onze jongens toonden echter de nodige strijdlust en bakten er alleszins veel meer van dan in de voorbije week.
Joeri stak hen nog een handje toe: onoordeelkundig ontzetten, Kundi levert in maar De Schrijver mikt een niet te missen kans op de deklat. Toch bleven we hard voor mekaar knokken en aan de 20e minuut kapte Jens C. zich vrij; zijn schot strandde echter op de rechterpaal. Denderleeuw bleef aandringen maar voorlopig hielden we stand. Op slag van rust, nog een kans voor Everick , na corner van op links: met de rug naar doel “hielde”hij echter te zwak in de modderbrij; de bal bleef voor de lijn steken.

De tweede helft kon echter niet slechter beginnen. Vrijschop half terrein voor ons: Pieter die de bal maar een metertje verder duwt; onmiddellijk diepe bal in zijn rug en hun invaller met zijn eerste baltoets 1-0.  Ons gesakker was nog niet uitgestorven of we liepen al op een tweede opdoffer:  Kim loopt  De Schrijver in de rug aan: penalty en 2-0.
Even naar adem happen in de sneeuwzwangere lucht en terug, met de moed der wanhoop, proberen de bakens te verzetten. Onze jongens bleven er in geloven: mooie raid van Everick over rechts; center en Jens C. met de aansluitingstreffer2-1.
Dit doelpunt bracht nieuwe bezieling in onze rangen en 15 minuten voor tijd moest een aangeschoten bal altijd op de stip gelegd worden: scheids. Rosez piepte echter niet en gaf dan maar geel aan Koen.” Het wapen van de …..”

Davy gokte met de inbreng van onze 2 U17 spelers om een verantwoorde draw pogen te forceren : we kwamen wel in de omgeving van hun “irritante” doelman….maar scoren lukte niet. Integendeel, 5 minuten voor affluiten werden we op de counter nog koud gepakt: 3-1 via De Schrijver.

Toch een pluim voor onze ploeg die met deze middelen de nog noodzakelijke overwinning moet en zal forceren. Met nog 3 thuismatchen voor de boeg moet dit lukken.
Arnold.

ST Gillis Dendermonde - FC Mere: 5 - 0

Add some info about this item

Rekening houdend én met de wil om naar 2e Provinciale door te stoten én met de nederlaag die ze bij ons opliepen, wisten we dat we een moeilijke uitmatch voor de boeg hadden. De voorbeschouwing in het Nieuwsblad van speler Sarens loog er trouwens niet om: “geen tweede nederlaag tegen Mere !”.
De schorsing van Jonathan verplichtte Davy tot weer wat geschuif. Ditmaal trachtte Pieter in de punt  Jo te vervangen.
Wat ik verwachtte bleek direct meer dan goed ingeschat: St.Gillis poogde van in de aanvangfase de match te oriënteren en vooral dan al, in een definitieve plooi te leggen. Dit lukte prima mede door onze “medewerking” (of beter “apathie” en afwezigheid). Aan minuut 8: inzet van op rechts: Geert die totaal mistastte en ja..Cassiman met de 1-0.
5 minuten later was de match al quasi gespeeld: Joeri verslikte zich net buiten de eigen rechthoek: “dank je “ hoorde ik tot naast het terrein, van Cassiman en 2-0. Hans Cannipel verkneukelde zich toen al in het verdict…
Geen grinta staat synoniem voor geen vat op de match…en dat hoorde ik ook Davy brullen tot de overkant van de Ringlaan. Ik kon, met de beste wil, voor ons, geen enkele doelkans noteren in de eerste helft, en ging dan ook maar een gesmaakt koffietje nuttigen en mijmeren over het seizoen 96-97 toen Lutterzele hier over de competitie heen walste (82 op 90); voor SK.Berlare en …jawel FC Mere (met 62 punten). Maar je weet intussen wel (of niet) wat er met Lutterzele en Boonwijk gebeurde…Dit even terzijde.
De tweede helft konden we ons aanvankelijk een beetje opwarmen aan de inzet van onze jongens: een eerste 20 minuten in evenwicht met kansen voor Everick en Kim (op vrijschop van Bert). Naïef als we zijn keken we zelfs al naar de aansluitingstreffer uit.
Man tegen man achteraan houdt natuurlijk een serieus risico in, zeker met een spits zoals Cassiman: Minuut 71: uitstappen Kenneth: geen off-side en 3-0.
2minuten later: nagenoeg identieke fase: Cassiman weer door; niet egoïstisch : balletje opzij en 4-0.
Gelukkig moest ik nog mijn 93-jarige schoonmoeder een bezoekje brengen in het Rustoord van de Boonwijk: de 5-0 ontging me volledig op de terugweg naar mijn wagen.
Hard verdict …maar voor de statistici (en vooral de spelers) even wat cijfers om over na te denken: score average over de laatste 4 matchen: 0 gemaakt en 15 tegen.
Een misstap volgende week tegen Okegem is dus zeker uit den boze. Ik schreef het al vorige week: in een spiegel vind je jezelf terug; zelfs op de achtergrond mag nog iemand mee in de lens kijken. Kijk echter vooral naar jezelf, vooraleer je anderen mogelijks viseert !

Arnold

FC Mere - SV Ressegem: 0 - 3

Add some info about this item

Deze derby, tussen 2 teams die zich quasi naast mekaar in het midden van de rangschikking bevinden, kon een aangenaam kijkstuk worden. Onze jongens waren gemotiveerd om een verlengstuk te breien aan hun degelijke repliek tegen (intussen kampioen) Denderhoutem..en hoopten op een vijfde thuiszege.
Daarvoor moesten ze echter voorbij een Ressegem dat terugblikt op een onregelmatig seizoen; vaak met ups en downs (zoals mijn gabber en “kenner” Danny R. me al vaker “visvijvergewijs” in het oor fluisterde).
Het kille,grijze gemiezer was natuurlijk geen uitnodigende bondgenoot. Maar dit deerde onze tegenstander niet. Onmiddellijk bleek dat er een ruim verschil is tussen hoop en realiteit: Ressegem heerste over de debatten en aan de 12e minuut moest Bram al een bal van de lijn keren. Slecht uitverdedigen, geen dekking en de snelle De Ridder door op rechts: zijn schot richting eerste paal werd door Joeri onvoldoende afgeweerd: verdiende 0-1 aan de 25e minuut.
We bleven echter de fouten opstapelen: geen enkele pass kwam aan en vooraan was het werken om een klein kansje te versieren: enkel op 2 vrije trappen van Jens C. kwam Caeyman even” in moeilijkheden”.
Davy opteerde met de rust om Jo in de punt uit te spelen: er leek even wat verbetering vatbaar…maar op tegenaanval regende het mogelijkheden voor Ressegem die het vertikte om de voorsprong uit te diepen.
De motor sloeg bij ons niet aan: het ganse elftal leek nog in Carnavalmodus: slecht uitverdedigen; onze middenvelders die geen poot  aan de grond kregen en vooraan…ja, daar was men  aangewezen op wat diepe, makkelijk te verdedigen, diepe ballen.
In de slotfase (89e minuut) poogde onze doelman op corner mee naar voor te trekken …maar, corner getrapt voor hij al in de backlijn was : dit liep uiteraard faliekant af..snelle tegenstoot van Scheerlinck, niemand meer te bespeuren.. en 0-2. We moesten  de kelk nog verder ledigen: op voorzet van Clinckspoor, nette De Troyer de 0-3 op de 92e  minuut.
Wanprestatie zonder weerga: de spiegel waar iedereen moet gaan voorstaan, zal vanavond zijn werk hebben. Dit snijdt zwaar in ons vel…vooral als je hoort hoe de uittocht bij onze buur zich doorzet. Chapeau voor hun inzet om hun plicht tot het seizoeneinde door te trekken.
Meteen wake-up-call voor onze spelers om volgende week in St.Gillis uit een ander vaatje te tappen…of misschien even “dit vaatje” deze week af te sluiten, en op training weer het matchritme en de onderlinge afspraken dringend bij te werken.
Arnold

Please reload

SPONSORS

Voor meer info klik door op de logo's!

© 2016 by FC Mere.

Sponsors met een eigen site kan je op doorklikken!

Voor meer info klik door op de logo's!

© 2016 by FC Mere.