SPONSORS

Voor meer info klik door op de logo's!

© 2016 by FC Mere.

Sponsors met een eigen site kan je op doorklikken!

Voor meer info klik door op de logo's!

© 2016 by FC Mere.

Arnold's blog

09 Nov 2019

FC MERE-FC BONANZA: 1-1

Opvallend bij onze komende tegenstander was dat zij intussen, zowel Hofstade als Doggen aan hun Cowboy- colt gordel ,regen. Maar dat ze,  daartegenover, er nog niet slaagden om, in deze competitie, één wedstrijd met een clean sheet af te sluiten.

We hadden dan ook de plicht om vandaag onszelf een vroeg St. Maarten geschenk aan te bieden en onze positie in de top 5 verder wat op te fleuren en te verstevigen. Vooral met het oog op het zware parcours dat we nog moeten afleggen in de resterende eerste seizoenshelft.

We namen duidelijk het initiatief:

-aan de 6e minuut werd Lucas in het straatje gestuurd. Tackle van achter net binnen de rechthoek …maar de scheids wees enkel naar de cornervlag. De corner werd door Everick aan de eerste paal in de handen van de doelman verwerkt. 

Mere kreeg de bal, maar Bonanza hield met een gesloten,defensieve instelling (4 achteraan en daarvoor nog eens 2 verdedigende middenvelders) ons keurig van zijn doel. Aan Minuut 20 dachten we dat het zou lukken: diepe bal Kevin, prachtige aanname van Jo, maar zijn schot stierf, veel te zwak , in de armen van de keeper.

Mere slaagde er niet in om tot een volwaardige doelkans in de rechthoek te komen, ondanks heel veel goede wil….maar spijtig genoeg ook, door het heel slecht uitspelen van de laatste, beslissende pass. Bonanza loerde op de counter en kreeg nog een heel goede kans in de eerste helft om op voorsprong te komen.

Mere trok in de tweede helft resoluut de aanval in: in de  46e minuut werd een schot van Jo afgeblokt. 10 minuten later identiek scenario : ditmaal de keeper die gepast ingreep. Je voelde met de natte vinger aan: 70% balbezit maar te weinig echte “speerpuntacties”…en dan loop je altijd het risico op een efficiënte  counter. Remember Deftinge 14 dagen terug.
Aan Minuut 71 gebeurde dan ook wat we spijtig genoeg incalculeerden. Diepe bal , aarzeling/slechte communicatie bij Gaël en Joeri en 0-1.

Onze trainer greep in en probeerde met meer “manpower” het bezoekende blok te ontwrichten. Enkel een diepe bal van Brecht Bambust richting naamgenoot Van Isterdael was echter het, voorlopig enige te noteren wapenfeit.

Een kwartier voor tijd: Lucas over rechts en zijn inzet werd door Brecht V.I. echter over gebuffeld. Aan Minuut 83 lukte het dan toch: corner Kevin en Jonathan met de meer dan verdiende gelijkmaker.

We werden echter nog even opgeschrikt als in de verlenging een schot van het nummer 12 op onze deklat plofte.

Ontgoochelend resultaat ondanks alle goede wil en inzet. Maar, veel te weinig dash en punch in de bezoekende rechthoek (en dan spreken we doelbewust nog niet over de kleine rechthoek). Een pessimist zegt dat dit weinig goeds voorspeld naar de komende maand toe, met de 3 kopploegen als tegenstander. 

We willen ons echter hier niet bij aansluiten: deze ploeg heeft meer in zijn marge. Hopelijk valt de afvallende bal of de rebound eens perfect in onze voeten zoals vorig jaar. 

De trainersstaf heeft echter werk aan de winkel om Hofstade volgende week in de ogen te kijken: sterke ploeg met veel power en gestalte. Misschien moeten we voor één keer ook naar de snelle counter loeren….

 

Arnold

26 Oct 2019

FC MERE –E.DEFTINGE: 0-1

Alhoewel onze opponent afgegleden is naar de kelderverdieping, stemt, een kritische blik op het klassement, toch even tot nadenken. Deftinge houdt immers zijn doelpuntensaldo puik in evenwicht: slechts 11 binnengeprikt…maar, ook slechts 11 doelpunten geslikt.

Voer dus voor onze ploeg om vanaf het begin zijn “1e helft-syndroom” van zich af te schutten en onze thuisreputatie niet op de helling te zetten. Of, om het in voetbaltermen te zeggen: graag vandaag snel“wat kalk aan de schoenen” met een gedecideerde aanpak.

En mijn statement leek te lukken: minuut 4 : scrimmage voor doel en schot van Jo wordt van de lijn weggeborsteld. Minuut 8 : corner Yannick : Everick verlengt maar Jo kopt over. Start die perspectieven openden, dachten we, maar zoals uit het verder verloop mocht blijken: we doolden ☹

Deftinge was gekomen voor een puntje en demonstreerde dat met zelfs een ouderwetse libero. Ik waande me even 20 jaar terug in de tijd.

Mere vond echter geen repliek: veel te statisch, geen flanken en als er dan toch even ruimte kwam : barslechte voorzetten. Ik noteerde enkel nog een individuele actie van Gezim aan de 42e minuut waarop de doelman moest ingrijpen.

We hoopten dat het festival van verkeerde inspeelpasses in de tweede helft zou keren. Waar in dit 4-3-3 onze flanken waren is mij een compleet raadsel.
Centraal uiteraard “overbevolking” en geen doorkomen aan. Mij was altijd geleerd dan openingen tegen een defensief blok via flankinfiltraties  en goede centers ,moeten gebeuren. 

Zowel Joeri als zijn opponent bleven echter totaal werkloos. Nog iets vermeldenswaard in de tweede helft ? Eigenlijk neen…tenzij  een zwak schotje van Daan.

En ja, het verdict viel in de slotminuut: enige center van op rechts en Gaël die de bal,in de kleine backlijn,, ongelukkig beroerde. Makkelijk in de voeten van de invaller en 0-1. Domper  tot en met op onze ambities.

Ik noteerde, na de match, wel volgende conclusies, bij onze trouwe aanhang: “Met de voetjes op de grond”; “ Het hing al een 3-tal weken in de lucht”; waarom niet teruggrijpen naar de vertrouwde 4-4-2 van vorig jaar”……

Uiteraard komt dit voort uit de ontgoocheling na deze non-match. We zijn met zijn allen echter voldoende gewapend om binnen 2 weken tegen Bonanza weer de rug te rechten. Voor zover als nodig blijkt immers duidelijk, dat in deze reeks vele ploegen mekaars evenknie zijn: wie het meest consistent is moet echter in de komende weken blijken. Bilan rond de jaarwisseling zal veel verduidelijken of ….verdoezelen.

 

Arnold

19 Oct 2019

KRC HAALTERT-FC MERE: 0-1

Na een weekje “verplichte rust” namen we vandaag de draad weer op, met een korte trip naar onze buren.  Ook al was het even wennen om de “verslagdraad” weer op te nemen. De beperkte groep insiders zullen wel weten waarom.

Alhoewel de derbysfeer overal op een laag pitje draait, blijven deze matchen toch tot het DNA behoren van het provinciale voetbal. Ook, al kunnen zich nog weinige spelers echt specifiek opladen, gezien de nog heel beperkte lokale verankering in de meeste ploegen. Toch blijft dit  nog een beetje als mosterd, dat bij een zwarte of witte pens hoort. Wellicht ietwat minder pikant maar toch nog voldoende prikkelend op de tong.

Onze buren nestelden zich geruisloos in de middenmoot en zorgden al voor wat “uitschieters”. We waren dus best op onze hoede, nu we, door de onverdiende gele kaartenlast van Kevin, aan de posities moesten sleutelen.

In een vrij troosteloze eerste helft kon Mere nooit imponeren. De enige te vermelden acties sproten voort uit 2 corners: de eerste via Yannick waarbij Jo enkel zijn schaarse lokken tegen de bal kreeg; de tweede corner van Jo kon Gaël niet kadreren. 

Haaltert was zeker de evenknie en stelde Joeri een 3-tal keer op de proef met afstandsschoten op de 12e ,26e en 30e minuut van Slagmulder en het nummer 13. 

Op  slag van rust oordeelde het nummer 6 van Haaltert dat “als Mere niet meer kan brengen, doe ik het maar” en devieerde bijna ,een ongevaarlijke center, in eigen doel.

Tijdens de rust kreeg ik de vraag van een gewezen Mere trainer : “amai, wat is dat vandaag: onherkenbaar ….” Ik suste hem met de gedachte dat er een nog een tweede helft aankwam. Al kon ik eigenlijk niets anders dan zijn analyse bevestigen.

En inderdaad, reeds in de eerste minuut van de  veel te vroeg begonnen tweede helft (schijnbaar had de ref nog wat “huiswerk” te doen ☺ )zou het nummer 6 aan de 2e paal Haaltert bijna op voorsprong koppen.

 

Mere leek eindelijk wakker en trok eindelijk het laken naar zich toe:

-49e minuut: steal van Kenneth; Jean teen tekort om af te ronden.
-51e minuut: actie Jo: achteruit naar Gezim : pal op een verdediger.
-60e minuut: corner Yannick en Brecht werkt af…maar de ref ziet ergens een
ingebeelde fout: doelpunt afgekeurd.
-Mere bleef baas : na vrijschop aan de 63e minuut teruglegger Jo aan de tweede paal (volgens mijn gabber Rudi moet ik noteren “ in het verlengde”) en Gezim met zijn makkelijkste goal van dit seizoen: 0-1.
 

Mere  bleef kansen versieren…maar vertikte de veilige 0-2 op het bord te zetten:
-69e minuut: Gezim over links ; zijn center werd door de te ver achterover leunende Jean over gekopt.
75e  minuut: “’miraculeus” geen 0-2: in één en dezelfde fase driemaal iemand in de weg op pogingen van Jean, Kenneth en Brecht.

Haaltert vocht echter moedig terug en zag de gelijkmaker in het laatste kwartier op de deklat stranden (ingevallen nummer 4) en, aan de 2e paal, het nummer 8 de kantine viseren.

Het werd knokken voor ons ..met nog een huizenhoge kans in de 92e minuut via de ingevallen Lucas, die, met een beenveeg door de keeper gekeerd werd.

Slotsom: verdiende, maar duur bevochten zege. Volgende week thuis tegen Deftinge moeten we vanaf de start “alert” zijn en tonen dat we onze positie meer dan waard zijn . Enkel een overwinning houdt ons vooraan in de running.

Arnold

28 Sep 2019

FC MERE-SV HERZELE-RESSEGEM: 3-0

Het minste wat we vandaag van onze jongens konden verwachten was dat ze zouden azen op een klinkende revanche , na het debacle van vorige week. Tegen Moorsel, 2 weken terug, op het nippertje “ontsnapt”, maar,  met de billen bloot ,tegen een gezond agressief St.Antelinks.

 

We weten intussen dat alle ploegen zich tegen ons dubbel en dik plooien. De tol aan het verwachtingspatroon dat door de media rond FC Mere gecreëerd werd : net of we, op ons bescheiden niveau, echte “Galactico’s” zouden zijn (zie het fijne artikel van dit weekend in het Nieuwsblad met Kevin).

Een derde, opeenvolgende, slappe eerste helft konden we ons echter niet meer veroorloven. Maar, dit zal uiteraard ook onze technische staf niet ontgaan zijn.
Uitkijken dus op deze voetbalzwangere flandrien dag, hoe de trainers, “vanuit de cockpit” ons team klaargestoomd hadden.

Wat we in de beginfase zagen was best het noteren waard. Controle over de partij en aan de 8e minuut een eerste afstandsschot van Kevin, afgeketst in corner. Yannick met de hoekschop; via Kevin terug bij Yannick en  de goed ingevolgde Jean met de 1-0.

 

Mere was baas maar diepte voorlopig de voorsprong niet uit:

-24e minuut: Actie Brecht V.W. maar iets te ver voor Daan
-28e minuut: eerste noemenswaardige tegen prik van de bezoekers: afgeweken afstandsschot door Joeri nog gepakt.
-De repliek van Mere was echter duidelijk: aan de 32e minuut zou Brecht de 2-0 met een lob op het bord zetten.
-De kans om verder uit te lopen bood zich aan de 35e minuut aan: Gezim door over links en Brecht op de keeper ; ook in de rebound.
-39e minuut: Weer Yannick maar Jean kon net niet afwerken.
-op slag van rust even bibberen geblazen: vrijschop net buiten de  rechthoek en Meert met een loeier. Joeri wist echter deze poging te verijdelen.

 

De tweede helft vatten we iets te zelfzeker aan. “Geruststellende voorsprong “ scheen zich in onze gelederen te infiltreren. Dit leverde niet direct doelgevaar op maar vroeg wel om wat repliek:

--Gezim dacht er ook zo over en schudde aan de 50e minuut een persoonlijke actie uit zijn sloffen: echter te slap afgewerkt.

-58e minuut vrijschop Yannick: afvaller in de voeten van Gaël : schot keihard op verdediger; Yannick zou de rebound echter met zijn mindere rechter over het doel jagen. Doelkans weg.

-Gezim dacht: hier moet ik iets aan doen en inderdaad, op het uur, keeper uitgekapt en….alleen voor de lege kooi: ook over het doel L

-Aan de 70e minuut liet de fusieploeg zijn enige kans optekenen: puike voorzet van op rechts van een kwieke Van Nuffel werd op de lat gebuffeld.

-Mere diepte in de daaropvolgende minuut de voorsprong uit : Kevin naar Gezim in de diepte en ditmaal met een veel moeilijkere lob:  3-0 op het bord.

 

Dit ontlokte bij mijn ex-ploegmaat en notoir kenner Rudi volgende reactie uit:
“Awel, ‘k heb nu alle thuismatchen gezien en dat is nu één van de betere zie”.

Met deze overduidelijke quote sluit ik dan ook graag dit verslag af. Vergeet vooral niet dat we voor een bizarre oktobermaand staan: 2 uitmatchen (te beginnen met komende ZATERDAG OM 20 u op Erembodegem); één zondag vrij en één thuismatch tegen Deftinge.

 

Arnold..die er zaterdag  niet zal bij zijn
 

21 Sep 2019

ST.ANTELINKS-FC MERE: 2-0

Na hun verrassende winst bij de competitieopener in Hofstade, beet onze opponent van vandaag nadien 4 maal in het zand. Iets wat ze zeker niet verwacht en ingecalculeerd hadden. Vandaar nu al  veel druk op de ketel vandaag; hopelijk werden we niet het slachtoffer van de” ontsnappende stoom.”

We waren trouwens dubbel op onze hoede want vorig jaar kregen we  hier een, weliswaar overdreven, 4-0 aangesmeerd. Vooral de standaardsituaties op corner en de verre inworpen gooiden toen nogal wat roet in ons eten.

Een late najaarszon bij het begin van de astronomische herfst, zorgde voor een prima namiddag in de licht glooiende velden rond Aspelare,St.Antelinks en Woubrechtegem. Hopelijk zorgde onze prestatie voor een waardig alternatief voor het negeren van deze wandelzondag. 

Mere leek echter niets geleerd te hebben uit zijn zwakke eerste helft van vorige week. Buiten een 2-tal verkeerde inswingers van Yannick bleef alles beperkt tot veel zenuwachtigheid, waarbij de thuisploeg ons voortdurend dicht op de huid zat. Heel stereotiep maar efficiënt spel van St.Antelinks: verre bal naar diepe spits Cosyns; bal bijhouden en de snelle opkomende vleugels De Backer en Lackner proberen in stelling te brengen.

En toch viel het eerste doelpunt totaal onverwacht: verre uittrap van de doelman; één stuiter net voor onze backlijn ; geen anticipatie bij Gael en Brecht en Lackner met de 1-0. Mere speelde te traag, keek te vaak beschuldigend naar mekaar  en kreeg vooral geen diepgang in zijn spel: eenmaal lukte het toch maar de poging van Everick strandde op de keeper. Het was trouwens Everick die aan het halfuur voor het enige wapenfeit tekende: afstandschot door de doelman in corner gefrommeld.

Wat we bij het begin van dit verslag schreven zou ons zuur opbreken. Verre inworp midden een bos van spelers en De Backer met de 2-0 op slag van rust.


 

Net als vorige week hoopten we op een  reactie en zie, normaal moeten we aan de 47e minuut de aansluitingstreffer netten: Gezim alleen voor de doelman maar die duwde de bal nog net in corner. Even later identieke situatie: Gezim opteerde  voor de laterale bal : wat Daan verleidde tot een onbegrijpelijk schampschot ver naast.

Onze trainer greep in en besliste om achteraan met 3 te gaan spelen.  Jean kwam mee in steun van Brecht en Kenneth mocht op de rechterflank diep gaan. Dit leverde enkele halve kansjes op maar zette natuurlijk de weg wagenwijd open voor de snelle counter. Gelukkig voor ons miste St. Antelinks zowel aan de 71e minuut als aan de 88e minuut de huizenhoge kansen.

Mere met beide voetjes op de grond en tijd tot introspectie. Dit verlies hoeft geen ramp te zijn als men maar de juiste diagnose, op de juiste plaats door de juiste mensen laat maken.

 

Arnold
 

14 Sep 2019

FC MERE-SCHROEVERS MOORSEL: 3-2

Met deze match sluiten we een eerste luik van 5 wedstrijden af, waarin de kalendermaker ons de 4 promovendi uit 4e Provinciale voor de (voetbal)schoenen schoof.

Louter ,op basis van de nodige aanpassingen die deze ploegen ondervinden, zou je kunnen stellen dat we vandaag best de 3-punter thuis hielden.  Dit biedt wat meer marge naar de komende opdrachten toe: uit St.Antelinks en thuis tegen Herzele/Ressegem. Eerst echter de Schroevers, van onze oud spelers Kenneth Maas en Kristof Bammens , proberen te vloeren.

Trouwens aangename verrassing om onze “goalgetter uit de beginjaren 90” Eddy Van Den Driessche nog eens te ontmoeten. Hoe snel de tijd ijlt nietwaar….

Deze aangename verrassing werd echter snel de kop ingedrukt: 4e minuut : strakke voorzet bij Moorsel en wie stond moederziel alleen om, naar het evenbeeld van zijn” pa- opportunist”, de 0-1 binnen te koppen: juist zoon V.D.Driessche.

Mere leek niet onmiddellijk te reageren. Het veroverde uiteraard wel het balbezit maar bleek veel te traag en te onzorgvuldig om effectieve kansen af te dwingen. Moorsel plooide uiteraard terug en zette, onder impuls van een alomtegenwoordige Sylla, een blok op het middenveld. Dit lukte wonderwel.
Bij een zeldzame tegen prik was het trouwens bijna 0-2 : center op de dwarsligger. En of dit nog niet voldoende was gingen we zelfs nog wat meewerken:  aan het halfuur tekorte terugspeelpass van Brecht Van Isterdael maar gelukkig kon Joeri nog redding brengen.

Het was wachten tot minuut 37 vooraleer ik mijn nieuw notitieboekje kon aanvullen: Schot van Gezim op de keeper. Moorsel wou wel wat meewerken en aan de 41e minuut aarzelde Jonathan iets te lang om de slechte terugspeelbal voorbij de keeper te deviëren.  Oef dacht Moorsel: het rekende op een verdere off-day van onze jongens en zie, op slag van rust, verre center: Gaël aarzelt even, kijkt naar Everick, maar een opportunistische Pauwels zorgt voor de zware domper op slag van rust: 0-2.

Iedereen was ervan overtuigd dat Mere deze slappe eerste helft, na de rust, niet zou doorzetten. En inderdaad, plots zagen we meer wilskracht, meer gezonde inzet om deze situatie te keren:

-48e minuut: corner Kevin wordt door de keeper tegen de winkelhaak geduwd.
-55e minuut: Daan naar Brecht Van Isterdael en Jonathan onderkant lat.
-57e minuut: Brecht Van Waeyenbergh verlengt naar Gezim: machtig schot “dans la lucarne” zoals onze Waalse vrienden zouden zeggen: 1-2.

Mere onder stoom en de ingevallen Jean zou 5 minuten later de gelijkmaker aantekenen: kalm naast de doelman: 2-2.

-64e minuut: Kevin voorzet naar Brecht Van Waeyenbergh: kop op keeper
-67e minuut: Gezim in de kleine hoek : redding doelman.
-69e minuut: actie ingevallen Thomas Bambust: schot naast.
-75e minuut: snelle inworp maar Everick mikt de kans, naar een lege kooi, naast.

Mere bleef de spanning opdrijven en pas in de slotfase zou Jean na corner van Kevin in een scrimmage de 3-2 op het bord zetten.

Ondanks de beperkte publieke belangstelling bleef er dus voldoende voer om over na te praten: de vaste teneur bleef echter: “zwakke eerste helft, maar..ruggengraat getoond om dit recht te trekken”.  Zelfs de harde kern (Rudi,Gerard,Eric (2),Raf,Lucsken), waar ik graag mijn oor te luisteren leg, bleek deze analyse te onderschrijven. Altijd prettig voor een verslaggever.
 

Arnold

07 Sep 2019

SK HERDERSEM-FC MERE: 0-3

Met deze wedstrijd vatten we een tweeluik aan, dat we best als “Faluintjes-matchen”  kunnen omschrijven. Volgende week staat er immers, als verlengstuk, een thuiswedstrijd tegen Moorsel geprogrammeerd.
 

 Tezamen met Baardegem vormen deze beide gemeenten een mooi trio , dat ons ,sedert jaren, eind juli, vergast op zijn Pikkelingfeest: met, naast het traditioneel prachtig bloementapijt aan de Kerk van Moorsel,   een internationaal folkloristisch getint programma tijdens het weekend. Telkens tijd voor de sentimentele zielen onder ons, om nog eens met een stevige boterham met “oesjvlek” en een schraal biertje te mijmeren over de “tijd van toen”.

Dit even terzijde als intro, want, intussen zullen de geel- blauwen  al ondervonden hebben dat de overstap uit 4e Provinciale niet altijd “con brio” verloopt en nogal wat aanpassing vergt. Vaak wordt al eens lacherig gedaan over dat “trapje hoger” maar in de praktijk blijkt dit meestal een huizenhoge waarheid:  het spelpatroon wat verfijnder en sneller met betere tegenstanders die, vaak , hun ervaring wat meer uitspelen.

We moeten erkennen dat het aanvankelijk stroef liep bij ons. Wellicht  was het wegvallen van Kevin als metronoom op het middenveld, voor een deel oorzaak van dit heel aarzelend begin. Herdersem toonde zich wel snediger en versierde enkele kansen: 11e minuut balverlies Jean aan onze rechthoek en schot van de vaardige nummer 9 in de kleine hoek. 2 minuten later: ditmaal Taslidere. De daaropvolgende corner werd door het nummer 10 net naast gekopt.

Na het kwartier vonden we iets beter onze draai:

-17e minuut: Brecht Van Isterdael diep op Jonathan: iets te ver van de voet.
-19e minuut: Jean oog in oog met de doelman: lift te zwak.
-21e minuut: inworp Jo en Brecht met kopbal binnenkant paal.
-33e minuut: inzet Gezim over iedereen en 0-1 dachten we. Afgekeurd wegens vermeende (?) fout op de doelman.


Mere begon echter na de koffie veel scherper :
-37e minuut: Jo persoonlijke actie : 2 man in de wind: op keeper
-55e minuut: Gezim persoonlijke actie: over
-59e minuut: inzet Jo van op links naar 2e paal  en Brecht Van Isterdael met gemeten kopbal : 0-1.
Mere bleef baas en kreeg via Jean  aan de 73e minuut een prima kans: hij verslikte zich echter in de stuitende balaanname.

Toch was het even schrikken toen hun kapitein aan de 75e op de deklat mikte.
Herdersem bleef manmoedig vechten voor de gelijkmaker maar raakte ook door zijn beste krachten heen.

Dit bracht nieuwe mogelijkheden:
-78e minuut: de ingevallen Thomas op Gezim : schot afgeblokt.
-81e minuut: weer Gezim die zich ditmaal op de rand van de kleine backlijn vrij kapte en de 0-2 op het bord zette.
-aan de 90e minuut hing de aansluitingstreffer in de lucht: een acrobatische Joeri wist echter tot 2x toe zijn netten ongeschonden te houden.
-in de extra- time onze mooiste actie: Everick speelt Yannick in de diepte aan; strakke voorzet en Brecht Van Waeyenberg met zijn eerste “fieldgoal”.

 

Verdiende overwinning die pas in de 2e helft gestalte kreeg.  Hopelijk kunnen we de “line-up” van onze ploeg volgende week weer bijstellen. Toch heeft dit ook zijn voordeel, zoals ik al vorig week schreef: aan de youngsters om verder  te tonen dat ze dicht bij of in het basiselftal thuishoren.


Arnold

03 Sep 2019

FC MERE – SK AAIGEM: 3-0

Het is al een eeuwigheid geleden dat we met onze buren, tijdens een competitiematch, nog eens de degens kruisten. Als mijn geheugen me niet in de steek laat was dit, bij Aaigem, nog in het “Jan Vanderweeën tijdperk”.

Het maakt er ons niet minder blij om. De discipelen van mijn goede vriend Luc Kiekens zijn trouwens, in de voor hun nieuwe reeks, uitstekend van start gegaan. Een draw op Doggen en een thuisoverwinning tegen Everbeek leverde hen 4 punten op; net zoveel als Mere.

We verwachtten dan ook een open wedstrijd…met toch, wellicht wat “ingebouwde veiligheid” bij onze buren. En of, je moest geen voetbalkenner te zijn om de startpositie en het tactisch bord van onze opponent te ontleden: 

3 mandekkers en daarachter nog een “old-fashioned” libero Kiekens.


Mere nam uiteraard dan ook het initiatief wat, in de eerste 10 minuten, in 3 corners resulteerde. Maar het moet gezegd, we waren te steriel en stereotiep in onze aanpak.  Toch kregen we enkele kansen (jes):

-21e minuut: vrijschop Kevin zorgde voor een scrimmage in de kleine rechthoek waarbij de bal, voor ons, niet goed viel.
-28e minuut: voorzet Daan; Jean laat oordeelkundig lopen maar Brecht besluit te zacht op de uitkomende keeper.
-41e minuut: Kevin naar Brecht: achteruit en Gezim met een grondscherend schot naast.
-44e minuut: Jean langs rechts; maar hij viseerde de inkomende Brecht waar Gezim een betere optie geweest zou zijn.
-45e minuut: corner Kevin en Jo op de slof door een bos van benen: 1-0.

Een beter moment konden we ons niet inbeelden, net voor de rust.

Aaigem leek in de beginfase van de tweede helft zijn egelstelling wat te verlaten maar buiten wat diepe ballen leverde dit geen gevaar op: pas aan de 70e minuut tekenden we de eerste tussenkomst van Joeri op.

Ondertussen was Mere echter via een strafschop ,omgezet door Brecht, al op een 2-0 voorsprong geklommen. 4 minuten later zouden we deze verder uitdiepen: corner voor Aaigem, organisatie achteraan bij hen even weg en listige Jo met een doorsteekpas naar Gezim: kap voorbij de laatste man en de keeper : rustig: 3-0. Match gespeeld.

Mere versierde nog een 2-tal kansen: 

-Op aangeven van Daan (79e minuut) Jean mooi in één tijd :
afgeweken schot.
-83e minuut:  de ingevallen Maxime voorzet naar de 1e paal:  de kopbal van Gezim werd echter in extremis uit het doelvlak gehouden.

 

Hopelijk loopt onze “gekwetstenboeg” niet verder op. Het is echter aangenaam om vast te stellen dat de youngsters, bij hun invalbeurt, onmiddellijk het tempo oppikken en zich vlot integreren. Een meer dan positieve noot voor de toekomst en een bewijs dat onze kern in de breedte veel ruimer geworden is.

 

Arnold

31 Aug 2019

FC MERE – SK ZANDBERGEN: 2-1

 

Een blik op de eerste resultaten lijkt te bevestigen wat ik in het vorige verslag al neerpende: een heel homogene reeks waar iedereen van iedereen kan winnen; alleen zal dit wellicht niet weggelegd zijn voor Moerbeke dat, zoals we hier en daar al konden lezen, zich nu al neerlegt bij een verdere degradatie. Vroege diagnose alleszins.

Voor ons kwam het er echter op aan om de “thuisdraad” onmiddellijk op te nemen en, na het eerder wrange “kunstgrasavontuur”, de scalp van Zandbergen  proberen te veroveren. 


Efficiëntie en effectiviteit zijn als begrip aan mekaar gelinkt. Waar het eerste verwijst naar het bereiken van een doel met zo weinig mogelijk middelen, focust effectiviteit echter op de doeltreffendheid (lees maar: de bereikte doelen).Of  in voetbaltermen uitgedrukt: ons technisch, mooi ogend spel zal zich moeten omzetten in resultaten op het scorebord. We twijfelen er echter niet aan dat ons uitgebalanceerd elftal dit intrinsiek in zich heeft.

Zandbergen toonde onmiddellijk zijn intenties: eerste corner aan minuut 2 :de afvallende bal werd gelukkig afgeblokt.
 

Mere liet zich echter niet van de wijs brengen :

-4e minuut: listige Kevin naar de oprukkende Kenneth: pal op verdediger.
-7e minuut: inzet Yannick en Brecht een voettip tekort.
-8e minuut: Brecht in de diepte maar op de uitstekende doelman Heremans.

Zandbergen bewees echter dat het ook dit jaar in de linkerkolom zal eindigen.
Aan Minuut 13: even Gael de mist in  maar Joeri redde de meubelen.

Onze beste kans van de eerste helft viel echter aan Minuut 18: een uitstekende Kevin met een puike liftbal op Brecht: te zelfzeker en dus te slap besloten . Wellicht zat hij reeds met  de muizenissen van een nakende schoolstart in zijn hoofd ☺.


Mere stoomde door en na een puike actie Brecht-Jo-Jean : schot in de korte hoek maar Heremans weer knap paraat.

Aan het halfuur was het dan toch eindelijk prijs: een bruggetje van Kevin naar
Daan en verdiend 1-0.


Zandbergen zou echter 5 minuten voor de rust gelijkmaken: balverlies op ons middenveld en Gael kon de kwieke Fransaert ditmaal niet afhouden: 1-1.

Mere verzette bij de start van de 2e helft de bakens:

-47e minuut: Vrijschop Yannick en Brecht kopt over
-48e minuut: Teruglegger op Everick: zijn strak schot verdwijnt millimeters naast de rechterstaander.
-aan het uur: eerste baltoets van Gezim na een voldragen aanval over 3 stations en via de binnenkant van de paal 2-1.  Gouden wissel noemen ze dat.
 

Mere bleef de aanvalstrom hanteren: minuut 61: teruglegger van Brecht op Jo: strak schot gepareerd. Een kwartier voor tijd: weeral de alomtegenwoordige Kevin en Jo nipt naast.
Invaller Thomas versierde in het absolute slot nog 2 kansen: de eerste mikte hij perfect in de kleine hoek maar daar was Heremans weer. De tweede nam hij in één tijd  op de slof : nipt naast.
Tussendoor noteerde ik nog een perfecte voorzet van Gezim die Brecht totaal miste. Hij beloofde ons echter dit in de eerstkomende matchen recht te zetten.
Waarvan akte.

Verdiende overwinning waarbij het slotakkoord voor onze  trainer is: “Het feit dat we zoveel kansen versieren, betekent dat we dominant en goed voetbal brengen”. Wat kan een nederige verslaggever hier nog aan toevoegen ?

Arnold

 

PS : Niet vergeten : komende woensdag om 18u30 thuis tegen Aaigem.

27 Aug 2019

SV EVERBEEK – FC MERE: 0-0

 

Het nieuwe seizoen heeft nogal wat nieuwigheden in petto:

-enkele technische spelaanpassingen (geen spelers van de andere partij in bezoekende muur, uittrappen in eigen 16m, wissels….)
-omgooi van de tegenstanders in onze reeks: 4 stijgers uit 4e Provinciale, 2 dalers uit 2e Provinciale en een reeks van… 17 ploegen waarvan, 3 dalers op het einde van het seizoen.
-wegvallen van de vorig jaar gedoodverfde favorieten Denderleeuw, Nederhasselt en Houtem.
Mogelijkheden voor ons dus om, zeker ook door de aanwerving van het  triumviraat “Brechten”, naar boven en zeker naar de eindronde, te lonken.
-een nocturnematch vandaag tegen een  onbekende tegenstander op het kunstgras van Olsa Brakel.

Allemaal redenen om reikhalzend uit te kijken naar deze start die, hopelijk, voortbouwt op al het positieve uit de voorbereiding. Een nuchter en bezadigd columnist als ondergetekende is echter op zijn hoede en zal deze quote voorlopig nuanceren. Zekerheid is dat dit een zeer open en evenwichtig kampioenschap zal worden, met, naast vaste Top 5 waarde Hofstade, wellicht één of meer verrassingen: ik denk hierbij persoonlijk aan Baardegem en/of  Zandbergen.

Achter de Top Bronnen wisten we al direct waar we dit jaar wellicht vaak zullen mee geconfronteerd worden: Een  compact terugplooiend elftal dat ,met de nodige duelkracht, hoopt overeind te blijven en, via de lange bal, een kansje tracht te versieren. Dit soort “angsthazenvoetbal” is wellicht ingegeven vanuit de optiek dat een eerste wedstrijd best enig puntengewin meebrengt, om de schwung in het team aan te vijzelen.

Mere kreeg dan ook de bal en deed er ook effectief, van in de beginfase, iets mee:


-8e minuut Kenneth Poelaert door het centrum: schot afgeblokt.
-9e minuut: corner Kevin en Brecht Van Waeyenberg met de kop: keeper redt.
-10e minuut: weer corner : ditmaal miste Gaël compleet de kopkans.
-12e minuut : puike collectieve aanval over links: de center van Yannick werd nipt gemist.

Everbeek zou dan toch even de neus aan het venster steken: Joeri was echter alert op het afstandsschot.

De thuisploeg bleef verder bivakkeren op eigen speelhelft op een ruimte van 25meter, in een soort 5-4-1 .
En toch had Mere dit nog voor de rust moeten afstraffen:
-35e minuut: Kevin lanceert de aalvlugge Jean: bal iets te ver getoetst: op de keeper
-37e minuut: Brecht in de draai: te zacht
-43e minuut: dé kans: Steal van Daan en Jean op de keeper af: weer lag hij in de weg en geen 0-1.
 

Onmiddellijk na de rust dachten we dat Everbeek wat meer aanvallende registers zou opentrekken.. Na 10 minuten echter was “de lokale storm” over en  namen onze jongens weer het heft in handen: het ontbrak ons echter aan de nodige dosis geluk (en wat meer “cool”) om het laken naar ons toe te trekken:


-50e minuut: Jona naar binnen en schot over.
-55e minuut: vrijschop Kevin en Brecht Bambust met de tip van de schoen, op de doelman.
-70e minuut: afstandspegel van Yannick: puik uit het doelvlak gehouden
-83e minuut: center van de ingevallen Bambust maar het schot van de eveneens ingevallen Gezim ,
strandde weeral eens op de doelman.

En , zoals het zo vaak gebeurt, kregen we bijna het deksel op de neus: aan de 84e minuut even mistasten centraal achterin bij ons ; reuzenkans op de rand van de kleine backlijn: gelukkig voor ons onbesuisd  over geknald.

Mere poogde in een slotoffensief  toch nog de verdiende driepunter mee te nemen. In de absolute slotfase ging echter een vrijschop van Kevin, nipt over de dwarsligger.
 

Geen man overboord: in  onze 2 volgende thuismatchen moeten we met dezelfde ingesteldheid  en hetzelfde positieve voetbal, de punten proberen thuis te houden.

 

Arnold

1 / 7

Please reload