Arnold's blog

15 Feb 2020

FC MERE – SK EREMBODEGEM: 5-0

Welke invloed de windvleugels van Dennis, het venijnige broertje van Ciara,  op het wedstrijdverloop zouden hebben, was in eerste instantie de vraag van de insiders. Boze tongen beweren zelfs dat dit een laatste trucje van boven het Kanaal zou zijn, alvorens de Brexit vele deuren sluit.

Of,was hij “the Menace”, zoals in de gelijknamige Amerikaanse film uit de beginjaren 90 ? Voor ons, FC Mere, was dit natuurlijk wel -in overdrachtelijke betekenis- een rechtstreekse “bedreiging” gezien het onverkwikkelijke resultaat van de laatste thuismatch tegen St. Antelinks.

Immers, het lichte excuus van de afwezigen toen, kreeg  vandaag een verlengstuk, met de “geelzucht” van Davy,Lucas en Gezim.

SK, met wie de vriendschapbanden al jaren als een “rode draad”  lopen, had schijnbaar ook wel wat verschuivingen in petto. Of was het wat zand in de ogen strooien door de gewaarde kenner en notoir jeugdtrainer Duffie ?

Feit is echter dat Erembodegem, na zijn éénjarig verblijf in 2e Provinciale, het roer drastisch heeft omgegooid en, na het verlies van de, quasi integrale kern, duidelijk voor deze verjongingskuur opteerde. Gewild of ongewild, zeer zeker de juiste beslissing waar vele clubs in de nabije toekomst, best eens over nadenken. Hun vizier staat dan ook duidelijk gericht op de veilige, algemene “32 punten” regel. Niets mis mee, als dit de start kan zijn van een nieuw, weloverwogen fundament.

En inderdaad de wind speelde zijn rol, maar niet zo uitgesproken als we dachten : zijdelings over het  terrein met toch wat voordeel voor ons in de eerste helft:

-4e minuut: vrijschop Jonathan : een meter over.
-25e minuut: Jean op snelheid….maar zijn linker is niet zijn beste voet.
-26e minuut: verre inworp Dylan en in de scrimmage Jean net niet.
-27e minuut: corner : kolfje naar de hand van Yannick: afvallende bal door Jonathan kurkdroog verzilverd: 1-0.
 

-32e minuut: Mere had de smaak te pakken: Yannick met zijn gekende inswinger en Kenneth Poelaert in de kleine backarea met de 2-0.

Erembodegem kon hier enkel aan de 40e minuut een schamele kans tegenover stellen:  de inswinger van op rechts werd echter gemist.

Mere zou nog voor de rust de voorsprong uitbouwen: strafschop op Kenneth en een oerkalme Jona (wellicht brengt de leeftijd deze zen houding mee) met de 3-0.

 

Match gespeeld ook al poogde het jonge Erembodegem in het begin van de  tweede helft wat gevaar te scheppen. Een corner op links werd aan de 54e minuut verlengd aan de eerste paal…maar Joeri zat er oordeelkundig tussen.

De onweerswolken dreven stilaan binnen maar Jean oordeelde aan de 80e minuut dat de tijd rijp was om zijn steentje bij te dragen: 4-0. Orgelpunt kwam er echter aan de 88e minuut: opbouw over links; Brecht met een gevatte breedtepass naar de vrijstaande Everick. Hij bedankte met de 5-0. Iedereen tevreden maar vooral pa “Pikken”.

Aan het schlagergeweld na de match te horen een bevrijdende zege voor onze jongens. Hopelijk breiden ze er volgende week (wellicht op zaterdag) een verlengstuk aan in de uitmatch op Herzele /Ressegem.

 

Arnold
 

01 Jan 2020

FC MERE –ST.ANTELINKS: 3-5

Welk gezegde we er ook bij sleuren hetzij “3 x is scheepsrecht” of “hij hoorde de haan 3 x kraaien” telkens weer komen we tot hetzelfde besluit: Mere verkwanselde in de voorbije week voor de 3 maal de mogelijke aansluiting met het kopduo Baardegem/Hofstade.

Wrange nuchtere vaststelling :  al hoeven we hier niet meer pixels en het bijhorende donkere beeld, verder aan te besteden. Voorbije zaken kunnen we immers niet meer terugdraaien.

Vandaag leek het op het zware veld  een echte veldslag te worden. Onze opponent  St.Antelinks weet zich vredig in de middenmoot te nestelen, maar is vooral een zeer wispelturige tegenstander. Nu hun draaischijf Van Melkebeke terug paraat is en met de bonkige stevige spits Cosyns konden we ons opmaken voor een moeilijke match. Kwam daarbij dat Mere door verlof en schorsing Everick,Gael en  Brecht Bambust moest missen: een aderlating die je echter in de loop van een seizoen moet incalculeren.

St. Antelinks bleek hierop perfect in te spelen met duidelijk offensieve bedoelingen. Het leek wel of Mere onderdanig het hoofd boog. Dit met het gekende resultaat:

-het begon al met een inspeelpass waarop nr.29 het zijnet viseerde.
-18e minuut: Cosyns met schot dat door Joeri gepareerd werd; gelukkig kon Yannick in extremis wegwerken.
-het was maar even uitstel: weer door het centrum en Cosyns aan de 2e paal met de 0-1.
-En het recital ging door: Van Melkebeke aan de 26e minuut nipt naast, maar 2 minuten later was het dan toch prijs: 0-2
-tot overmaat van ramp penalty veroorzaakt door Dylan: en 0-3 via Thomas.

En Mere vragen jullie zich af ? We waren nergens, maar aan de 40e minuut poeierde Jean enig mooi van buiten de backarea de aansluiting binnen.

-2 minuten later: penalty op Jean en Jonathan met de onwaarschijnlijke 2-3 met de rust.

We maakten ons op voor een duidelijke reactie, maar het was integendeel onze opponent die de lakens uitdeelde en ons overal een stap te laat zag komen.

Aan de 55e minuut zou Van Melkebeke de 2-4 na een afvallende bal binnenschieten. Efficiëntie heet dit.
 

Maar weerom sloeg Jean uit het niets terug. Enig mooi een identiek nummer als tijdens de eerste helft 3-4. St. Antelinks zeker niet van slag. Het bleef ook nadien de meer ijverige, snedige en vooral gemotiveerde  ploeg. 

Aan minuut 71: verre inworp en via een carambole: 3-5. Joeri wist niet waar hij het had …..
Een kleine tegenprik van Gezim aan de 87e  minuut kon de pijn zeker niet verzachten voor de echte “diehards” die zich meer dan in het kruis gepakt voelen.


Deemoedig toegeven dat de tegenstander een stuk gemotiveerder en wilskrachtiger was, is onder de gegeven omstandigheden niet moeilijk.
Het worden, met deze instelling, nog 9 loodzware opdrachten.

Arnold

25 Jan 2020

SCHROEVERS MOORSEL-FC MERE: 1-1

Wie de rangschikking bekijkt komt wellicht tot de logische conclusie dat Mere vandaag, het laken naar zich moest toetrekken.
De moedige Schroevers hebben immers, in de laatste 10 matchen, een half of heel mirakel nodig om de degradatie, en de onvermijdelijke tuimeling naar 4e Provinciale,  te vermijden.


Maar,toch even herinneren aan onze thuismatch in september vorig jaar, waar we, tot op het uur  tegen een 0-2 achterstand opkeken, en pas in de absolute slotfase, in een scrimmage, de overwinning konden veilig stellen.
Een dergelijk scenario was vandaag echter compleet uit den boze. Onze jongens zouden dit lesje toch wel geleerd hebben, dachten we met zijn allen.

Zoals te verwachten trok Moorsel massaal een cordon op en liet zijn spits nr.10 naar alle verre ballen draven. . Ik zou graag eens die gast zijn kilometerteller gezien hebben Niets verkeerd mee natuurlijk als je in dergelijke positie staat.

Mere deed veel te weinig met zijn overmacht en kon enkel via enkele inworpen van Dylan of corners dreigen in de rechthoek:

-10e  minuut: Inworp Dylan; Everick naast.
-14e minuut: corner Kevin: Everick kopt over.
-39e minuut: center Daan en Everick puik naar de winkelhaak: magistrale redding van de doelman.

Maar zoals het zo dikwijls gaat: Pressing Mere over links ;één lel naar voor en plots 2 spelers vrij op rechts: center en makkelijk de 1-0. Wellicht met een buitenspelgeurtje ?

-45e minuut: Jean zet zich door: Brecht teruglegger met de borst…maar weer net niet.

Het doemscenario dook weer op : vooral omdat we veel te stereotiep bleven verre ballen in de ruimte sturen: een alomtegenwoordige Sylla wist daar best raad mee onder het motto : “weg is weg”.
 

De minuten verstreken en ik moest eigenlijk niets noteren. Alleen het eerste schot van Mere binnen de palen van Lucas aan…de 80e minuut.

De stereotiepe druk bleef maar het was pas op een standaardsituatie (corner) dat Brecht Bambust de bal binnenbuffelde. Mere was eindelijk wakker en voerde de druk op (of kroop de vermoeidheid stilaan in de Moorselse knoken ??). 

De ingevallen Gezim zorgde nog ,met een persoonlijke actie, voor een zoveelste corner (ik denk een 10-tal in de tweede helft) maar Lucas zou deze inde draai over schieten.

Triestig puntenverlies tegen een tegenstander die in de ganse wedstrijd maar één maal in de omgeving van Joeri opdook. Al moeten we zeker de hand in eigen boezem steken: veel te veel “luchtverkeer” waar zelfs een potige tegenstander in principe altijd weg mee weet. Geen individuele acties door het midden die de tegenstander pijn konden doen. Met ons surplus aan technische vaardigheid was dit eigenlijk een must....

 

Arnold

11 Jan 2020

SK AAIGEM-FC MERE: 0-0

Een “gemeentelijke” derby geeft altijd wat meer kleur aan een seizoen.  Vooral ook als je Schepen van Sport Tom, weliswaar een beetje incognito, rond het terrein opmerkt.

Na verschillende seizoenen net niet, wisten de jongens van trainer Luc Kiekens, dit jaar de poort naar 3e Provinciale open te wrikken. Leuk voor hen ,maar ook voor ons, nu we beiden, niet al teveel meer moeten lonken naar de gabbers van Bambrugge en Burst die al jaren “de vlucht vooruit” genomen hebben.

Een trapje hoger brengt steeds wat meer animo mee, maar, ook wat meer stress in de zoektocht naar de juiste positionering in de nieuwe reeks. 

In het begin was dit dan ook voor Aaigem tasten en zoeken (zie de desastreuze september en oktobermaand), maar, de laatste 4 matchen werd met 7 op 12 toch een aardig resultaat neergezet.

Mere moest zich echter herpakken na de “nodeloze” nederlaag van vorige week en kon zich maar best opmaken voor een pittig duel, waarbij Aaigem ,zijn “underdog” positie perfect zou uitspelen. Dit was alleszins de verwachting.

Aaigem toonde echter vanaf het begin zijn aanvalslust met veel inzet en power.
2e minuut vrijschop van Ruud Limpens en Joeri met de redding.  De storm ging na een kwartier liggen en Mere “poogde” met de nadruk op “pogen” een vaste voet te krijgen op de mat. Dit leidde tot enkele kleine kansjes:

-8e minuut: voorzet Yannick en de kapriolerende bal werd door Kevin over gestuurd.
-14e minuut: Everick in de diepte: schot rakelings naast.
-30e minuut: actie Gaël, naar Daan en Everick over.
-34e minuut: de beste kans voor Mere op corner van Yannick voorlangs; niemand die de bal kon binnenwerken….waar zit ons opportunisme ?.

Aaigem liet, in de eerste helft,  enkel nog een afgeweken schot noteren,dat Joeri ,nogal onorthodox ,weg bokste.

Aaigem kwam gedreven uit de kleedkamers en toonde, met de wind in de rug, dat het zeker geen vogel voor de kat is. Gedreven, met grinta, soms al eens op de limiet, trokken ze de partij naar zich toe, weliswaar zonder doelgevaar.

Mere kon, net als vorige week geen vuist maken. Buiten een vrijschop van Yannick aan minuut 55 bleef mijn schriftje blanco tot aan de eindfase wanneer Jo nog een schietkans over jaste.

Aaigem daarentegen kreeg de 2 beste kansen in de  tweede helft. Een kwartier voor tijd: vrijschop Limpens en het nummer 13 in één tijd naast. Aan minuut 79 een puik afstandsschot van nummer 8: een flinke parade van Joeri was nodig.

Kort verslag zie ik jullie denken. Inderdaad, als je geen echte doelkans versiert tegen een vechtlustige en kranige tegenstander, dan moet je de waarheid niet verdoezelen. Een billijk gelijkspel is dan de resultante.

 

Arnold

04 Jan 2020

SK ZANDBERGEN-FC MERE: 3-2

Hopelijk hadden de Nieuwjaarsdagen (inclusief de Driekoningenavond ) niet al teveel invloed op onze komende prestaties. Want, willen we de aansluiting met Hofstade en Baardegem verder bewaren en bewaken, dan moeten we zeker enig puntengewin uit de komende 2 verplaatsingen, puren.

Ik herinner me uit de heenmatch op 1/9 ( “ons schooldebuut”) een leuke match, waarbij Zandbergen vrank en vrij zijn kans ging en vooral kon rekenen op een prima doelman Heremans en zijn opportunist Fransaert.

Of dit 4 maanden later op het zware veld aan de Denderboorden een verlengstuk zou krijgen, was een  twijfelgeval. De fysieke paraatheid ging wellicht primeren met dito duels als ingrediënt. Een voorspelling die waarheid werd.

De hobbelige staat van het veld bleek al meteen een verrassingselement te zijn: 1e minuut: terugspeelbal op Joeri pal op hun spits; 6 e minuut: identieke situatie bij de thuisploeg maar Brecht kon er niet van profiteren.

Mere trok echter het laken (zeker geen biljartlaken)  naar zich toe:

-10e minuut: Gezim actie op rechts: voorzet waar Brecht onvoldoende bij kon.
-14e minuut: verre inworp Dylan; schot van Brecht geblokkeerd maar Everick met een laag gehouden schuiver: 0-1.
-bijna herhaling aan minuut 20 :  verre inworp; maar ditmaal kon Everick zijn schot onvoldoende kadreren.
-30e minuut: prima dieptepass van Brecht V.W. maar Lucas kon niet gevat afwerken: net naast de rechterstaander.
-35e minuut: corner Yannick en Brecht VW. aan de tweede paal met de 0-2.

Iedereen tevreden richting rust…al was er toch één eenzaat in de Mere rangen, die op de fysieke eigenschappen van Zandbergen en hun nooit aflatende inzet wees. Ra, ra, wie ?

 

En of hij gelijk kreeg: 1e minuut 2e helft: 1-2.  Mere herpakte zich maar wist , eens te meer de kansen niet te verzilveren.:

-47e  minuut: afstandsschot Yannick en de (veldspeler)keeper met een uitzonderlijke reflex.
-Eén minuut later: actie Lucas over rechts : Brecht wachtte net te lang.
-53” minuut: Vrijschop Kevin en Brecht Bambust met kopbal op de lat.
-54e minuut: Lucas door: schuiver net voorlangs.

Je dacht dat onze jongens de match naar zich  toetrokken maar aan het uur was er een mooie actie van het duo Fransaert- Torrekens door laatstgenoemde netjes in het zijnetje  afgewerkt : 2-2.

Van toen af ging het voor ons alleen maar bergaf. Mere verloor elk duel en/of de tweede bal….en Zandbergen rook de overwinning en plooide zich dubbel.

Als dan de scheids. nog wat gaat meewerken wordt het natuurlijk nog moeilijker: aan de 80e minuut werd Fransaert in het straatje gestuurd…maar een meter of twee buitenspel: maar het doelpunt werd, tot ieders consternatie, toch  toegekend.

Zelf ietwat op leeftijd vroeg ik me af of ,ook voor de referees,er geen pensioen  gerechtigde leeftijd bestaat: zwaaien met kaarten (ik denk een stuk of 8) is één zaak, maar  spijtig genoeg verdoezeld dit je eigen beperkingen (te) veel. En dan hebben we het nog niet over problemen met  “bijziendheid en het vergezicht” ,die bij ons allen, op die leeftijd , stilletjes begint binnen te sluipen.

Consternatie alom toen we 5 minuten voor tijd toch terug op gelijke hoogte kwamen,maar, het doelpunt van Gaël als jawel….buitenspel werd teruggefloten. Geen mens die iets in die zin had gezien. 

Dit neemt natuurlijk niet weg dat we onze pijnpunten moeten verstoppen: o.a.  te weinig duelkracht om, tegen een tegenstander met een “over- mijn- lijk”mentaliteit op te tornen. Maar dat is nu één maal vaak  het verdict van een doorsnee match in 3e Provinciale. Dringend hieruit lessen te trekken.

 

Arnold

14 Dec 2019

FC MERE – SV EVERBEEK: 0-1

Wat we deze week, rond het professionele voetbal, door het strottenhoofd geduwd kregen , raakt, naar mijn gevoel, de essentie van ons voetbal. Meer en meer wetenschappelijke benadering ok; maar wat men nu wil bereiken via de CIS- screening van spelers, flirt toch met de grens van het toelaatbare.


Oh ja, jullie zijn niet mee misschien, maar, ergens in Brussel broedt het idee om naar Manchester City- model iedere (toekomstige) speler in een Excel- tabel te gieten en hem punten van 0 tot 200 mee te geven. Op basis van zijn plaats in een welbepaald vakje, kan dan “bekeken” worden of hij in het transferitisbad  mee ingetrokken moet worden. Of, hoe enkele cijferfetisjisten, ons voetbal in een, door hen bepaalde richting, willen duwen.

Gelukkig blijft het provinciale voetbal hiervan (voorlopig ?) bespaard en is het nog altijd aangenaam om, na de match, te kunnen discussiëren over al of niet off-side (nietwaar Jupiler- adepten ), gele of rode kaarten, gemiste doelkansen.
De charme van het “voetbal onder de toren” zeg maar. Laat dit nog zo maar een tijdje sudderen, zegt de nostalgische ziel in mij.

Dit even terzijde en over naar de orde van de dag. Een grotere contradictie met de  seizoensopener ,ergens op een zomerse avond eind augustus, kon er niet zijn. “ Van kunstgras naar de zware toebak van vandaag “, zou de titel boven dit stukje kunnen zijn. 


De jongens uit de Brakelse deelgemeente hebben  de overgang van 4e Provinciale moeiteloos overbrugd en nestelen zich net achter de Top 5.
Hamvraag was wel of ze intussen, hun defensieve aanpak iets “bijgestuurd” hadden. Want de dubbele gordel uit de heenmatch stond me nog duidelijk in het geheugen.

En, dit bleek onmiddellijk. Aan Minuut 2 uitbraak over rechts maar Joeri gepast plat. Mere repliceerde en aan Minuut 10 stond Lucas, van te ver, achter het kanon: in de handen van de doelman. Lucas toonde zijn opportunisme en bezorgde ons na 20 minuten bijna de voorsprong: een tip met de schoen nipt naast.


Everbeek antwoordde meteen met een fraai schot : net over.

Aan de 25 e minuut ranselde hun doelman een puike vrijschop van Yannick uit zijn doel. 

De tweede helft begon echter minder aangenaam voor ons: Brecht Bambust miste in een tackle zijn interceptie en ,nummer 11 met een fantastische shot in het dak van het doel:  0-1.

Mere was echter  niet aangeslagen : op het zware terrein versierden we verschillende kansen: even een poging tot opsomming:

-63e minuut: Lucas oordeelkundige center en Brecht VW. In één tijd over.
-67e minuut: Kevin naar Brecht: teruglegger met de kop en Lucas te slap aan de eerste paal.
-72e minuut:schot Lucas afgeblokt.
-76e minuut: kans voor de ingevallen Thomas Bambust: naast
-80e minuut: bal in de box: geharrewar: maar weeral viel de bal niet goed.

En toen viel mijn pen compleet stil: een resem kansen deels door onkans en deels door gebrek aan opportunisme, werden echter niet verzilverd. 

Zwaar verdict als je vandaag de uitslagen natrekt. Maar met “als” hou je geen punten in huis: dat stelden we al vast tegen Deftinge en Bonanza. Positief echter blijft dat we wel kansen versieren….nu maar wachten op het verzilveren.

Arnold

 PS: Voor wie het niet wist: CIS staat voor : Compleet Irrelevante Statistiek ☺

07 Dec 2019

FC MERE-SK DOGGEN: 2-0

Soms kunnen familiale verplichtingen even roet (na St.Niklaas) in het eten strooien: vandaar dat ik voor het eerste kwartier van de match even bij de vaste kern supporters te rade moest gaan.

“2 doelrijpe kansen niet verzilverd “ hoorde ik tijdens de rust van een absolute gewezen topspits uit lang vervlogen tijden (waar ikzelf toen aan de  “bevoorrading” mocht aan meehelpen( nietwaar Polle als je er 35 op één seizoen binnenramt ☺ ).

Aan Minuut 16 noteerde ik wel een inzet van Gezim : raar kapriolerende bal die door Jo niet kon worden binnengewerkt.  5 minuten later was het raak: aanval opgezet over rechts : Gezim naar een klaarkijkende Lucas Van Wilder en Everick doodleuk aan de 2e paal met de 1-0.

Doggen leek niet direct uit zijn dipje te raken maar kreeg wel één kans aan minuut 27: Van Damme viseerde echter de populieren. Mere behield het overwicht via zijn dicht mekaar aanleunend middenveld.

Wie dacht dat we de tol zouden betalen aan het zwaar liggende veld, kreeg echter lik op stuk: aan minuut 50 werd Everick het straatje ingestuurd: zijn lob verdiende beter.

De vuisten van good old doelman Haegeman werden aan minuut 56 nogmaals getest op vrijschop van Kevin. Gezim kreeg nog een schietkans 10 minuten later, maar ook deze ging over.

De ingevallen Brecht Van Waeyenberghe zonderde aan de 87e minuut Kevin  af aan de tweede paal. Zijn schot werd echter geblokt.

In de verlenging werd een trekfout bestraft met penalty: Kevin zorgde meteen voor het slotakkoord:  2-0.

Verdiende overwinning tegen een Doggen dat vandaag niet zijn normale ritme vond: was dit aan onze gedegen aanpak gelegen of aan het aantal afwezige spelers ? Ikzelf hou het bij de eerste vaststelling.

De neutrale  balans opmaken na de eerste ronde is een vrij eenvoudige klus: 3e plaats met de beste verdediging…maar, met  26 gemaakte doelpunten zeker niet de beste van de klas. Werkpunt waar we ons met zijn allen van bewust zijn: een Nieuwjaarsgeschenk in echte cadeauverpakking is steeds welkom ☺

 

PS: Volgende zondag thuismatch tegen Everbeek. De week nadien (wellicht zaterdag 21/12) spelen we thuis de halve finale van de Beker van de Denderstreek tegen Herzele-Ressegem. Dus ,nog even de kerstkalkoen opzij zetten en de zoveelste heildronk (voorlopig) in de frigo laten….

 

Arnold

23 Nov 2019

FC MERE-FCW GYZEGEM: 3-0

Onze, al met al bemoedigende prestatie van vorige week, vroeg, met aandrang, naar bevestiging. Na de zwakke 4 op 12 moesten we weer met de overwinning aanknopen om de top verder  in het vizier te houden.

Gijzegem is echter een onvoorspelbare ploeg in zijn uitmatchen: draw op Zandbergen en Doggen, winst op St. Antelinks en dan een oplawaai van jewelste op Haaltert. Dit mocht echter geen excuus zijn om, op deze mistige dag, “orde op zaken” te stellen.

In de beginfase bleek echter, in onze rangen, geen surplus aan wilskracht aanwezig, om de match snel te doen kantelen. Gijzegem probeerde het evenwicht te behouden en slaagde daar deels in ,zonder echter gevaarlijk te worden.

Na de studieronde kregen we echter toch grip op de match, met 2 prima kansen voor Jonathan. Zowel aan minuut 35 (binnen de kleine rechthoek) als aan minuut 36 (ongehinderde kopbal aan de 2e paal) bleef echter de brilscore overeind.

In de tweede helft bleken we toch beter geïnspireerd: 47e minuut: corner Kevin en Everick met de kopbal: keeper redt aan de  eerste paal.
.Gijzegem bleef enkel “gevaarlijk”  op een vrijschop in de korte hoek die door Joeri goed beoordeeld werd.

Mere nam het initiatief over en aan de 54e minuut, wist Brecht Bambust een aangesneden corner van Yannick te verzilveren: 1-0.  Het was echter wachten tot minuut 77e vooraleer we de voorsprong verder uitdiepten: weer standaardsituatie en Gaël met de 2-0. Voorafgaand hieraan noteerde ik onze beste aanval : snelle counter via Kevin naar Poelaert: zijn prima bal achteruit werd door Lucas in één tijd op de slof genomen:prima “grond”redding van doelman Steenhaut.
 

Mere bleef baas en zou aan de 83e minuut de 3-0 op het bord zetten. Weer Yannick met Kevin “heen en terug” en de voorzet werd door Brecht Bambust aan de 2e paal binnen gebuffeld.

Verdiende overwinning zonder glans. We hadden dit echter nodig, zoals in de aanhef aangehaald, richting 2 “ kleppers” Baardegem en Doggen in de volgende weken.  Met deze clean sheet trekken we zaterdag richting Rampelberg…in de overtuiging om, zonder schroom, een “ramp” scenario te vermijden. Ondanks de scouting vandaag van Voorzitter Pim en zijn zoon ☺
Spijtig genoeg zal ik mijn “verbale” tussenkomst ditmaal niet kunnen neerpennen.

 

Arnold

16 Nov 2019

SCW HOFSTADE-MERE: 2-1

 

Niet dat we met toegeknepen billen richting competitieleider gingen, maar onze resultaten van de laatste 3 matchen (2 goals gemaakt,2 gepakt en 4 op 9 tegen 3 tegenstanders uit de rechterkolom) lieten weinig aan de verbeelding over.

Maar, ook Hofstade liep thuis al 2 nederlagen op, zodat dit  treffen alle richtingen uitkon. “Rust in de tent houden” was het credo waar we voor stonden om dit dipje weg te moffelen.

Onze jongens leken dit statement te onderschrijven en trokken in de beginfase het laken naar zich toe. Aan de 2e minuut al, klommen we op voorsprong: druk van Gezim; bal in de voeten van Yannick, die, met zijn kattenpootje doelman Bauters het nakijken gaf. Mere ging door op zijn élan en aan de 10e minuut kreeg Gezim de afvallende bal onvoldoende onder controle: schot over.

Pas aan het kwartier werd het warm voor onze doelmond: via Dylan ging het schot van nr.8 echter in corner. Hofstade stoomde door en 5 minuten later had Joeri een schitterende reactie in huis op een kopbal van Amant. 

De match deinde op en neer en aan de 22e minuut kon Everick, na aflegger van Jonathan, zijn schot onvoldoende kadreren. Verlengstuk op het halfuur: Dylan door over rechts en zijn center werd door Gezim over gemikt.

De repliek liet niet op zich wachten: schicht onderkant lat op minuut 34: hier kwamen we goed weg.  Na een één/twee actie tussen ons broederpaar Paerewyck werd de voorzet weggewerkt door …hun jongere broer: wellicht een unicum in de annalen van het voetbal.

“Best aangename eerste helft “ was de eenduidige conclusie  tijdens de pauze.

Op het uur verloren we echter Yannick en even later ook Dylan. Dit noopte onze trainer tot wat geschuif. Hofstade profiteerde, in zijn bekende Sturm und Drang-stijl, van onze herschikking en trok het laken naar zich  toe. Een eerste gevaar via Pelsmaeker kon Joeri nog keren maar, één minuut later, Kenneth even in de problemen: balverlies en Dufour met een krul via de staander 1-1.

We waren aangewezen op de  tegenaanval en ei zo na leverde dit resultaat op: Aan Minuut 75: actie Jean en Jo met de perfecte aanname en draai: op de keeper.

En toch werd we in de slotfase genekt: lange ren over links van Pelsmaecker; prima inzet en invaller nr.12 aan de tweede paal met het harde verdict: 2-1.

Toch bleven we naar een billijke gelijkmaker lonken: hoe keeper Bauters aan minuut 92, de dichte kopbal van Jean uit zijn doelvlak hield, was “Courtoisiaans”. 

Over één zaak was iedereen het eens: één van de betere matchen van het seizoen. Ondanks de nederlaag een opsteker naar de komende match toe: met deze spirit hadden we zeker een “meeroogst” tegen Bonanza en Deftinge in onze rangen gehouden.

Zelfs één van mijn  gabbers en notoir bestuurslid van Hofstade, was meer dan duidelijk in zijn conclusie: “ jullie verdienden zeker een punt en ….we hadden geluk dat Amant zijn 2e geel niet kreeg”. Van een sportieve uitsmijter gesproken ☺

Schijnbaar leeft de vraag om in het verslag  de namen integraal op te nemen. Speciaal voor die lezers: 

Yannick ROESEMS
Joeri DE MEY
Jonathan en Dylan PAEREWIJCK
Kevin FRANCK
Gezim KRASNIQI
Kenneth POELAERT

Indien nog verdere vragen hieromtrent: graag mail terug…

Groeten,

Arnold
 

PS : Voor de planners onder ons:  De match op Baardegem zal in principe op zaterdagavond doorgaan: 30/11

09 Nov 2019

FC MERE-FC BONANZA: 1-1

Opvallend bij onze komende tegenstander was dat zij intussen, zowel Hofstade als Doggen aan hun Cowboy- colt gordel ,regen. Maar dat ze,  daartegenover, er nog niet slaagden om, in deze competitie, één wedstrijd met een clean sheet af te sluiten.

We hadden dan ook de plicht om vandaag onszelf een vroeg St. Maarten geschenk aan te bieden en onze positie in de top 5 verder wat op te fleuren en te verstevigen. Vooral met het oog op het zware parcours dat we nog moeten afleggen in de resterende eerste seizoenshelft.

We namen duidelijk het initiatief:

-aan de 6e minuut werd Lucas in het straatje gestuurd. Tackle van achter net binnen de rechthoek …maar de scheids wees enkel naar de cornervlag. De corner werd door Everick aan de eerste paal in de handen van de doelman verwerkt. 

Mere kreeg de bal, maar Bonanza hield met een gesloten,defensieve instelling (4 achteraan en daarvoor nog eens 2 verdedigende middenvelders) ons keurig van zijn doel. Aan Minuut 20 dachten we dat het zou lukken: diepe bal Kevin, prachtige aanname van Jo, maar zijn schot stierf, veel te zwak , in de armen van de keeper.

Mere slaagde er niet in om tot een volwaardige doelkans in de rechthoek te komen, ondanks heel veel goede wil….maar spijtig genoeg ook, door het heel slecht uitspelen van de laatste, beslissende pass. Bonanza loerde op de counter en kreeg nog een heel goede kans in de eerste helft om op voorsprong te komen.

Mere trok in de tweede helft resoluut de aanval in: in de  46e minuut werd een schot van Jo afgeblokt. 10 minuten later identiek scenario : ditmaal de keeper die gepast ingreep. Je voelde met de natte vinger aan: 70% balbezit maar te weinig echte “speerpuntacties”…en dan loop je altijd het risico op een efficiënte  counter. Remember Deftinge 14 dagen terug.
Aan Minuut 71 gebeurde dan ook wat we spijtig genoeg incalculeerden. Diepe bal , aarzeling/slechte communicatie bij Gaël en Joeri en 0-1.

Onze trainer greep in en probeerde met meer “manpower” het bezoekende blok te ontwrichten. Enkel een diepe bal van Brecht Bambust richting naamgenoot Van Isterdael was echter het, voorlopig enige te noteren wapenfeit.

Een kwartier voor tijd: Lucas over rechts en zijn inzet werd door Brecht V.I. echter over gebuffeld. Aan Minuut 83 lukte het dan toch: corner Kevin en Jonathan met de meer dan verdiende gelijkmaker.

We werden echter nog even opgeschrikt als in de verlenging een schot van het nummer 12 op onze deklat plofte.

Ontgoochelend resultaat ondanks alle goede wil en inzet. Maar, veel te weinig dash en punch in de bezoekende rechthoek (en dan spreken we doelbewust nog niet over de kleine rechthoek). Een pessimist zegt dat dit weinig goeds voorspeld naar de komende maand toe, met de 3 kopploegen als tegenstander. 

We willen ons echter hier niet bij aansluiten: deze ploeg heeft meer in zijn marge. Hopelijk valt de afvallende bal of de rebound eens perfect in onze voeten zoals vorig jaar. 

De trainersstaf heeft echter werk aan de winkel om Hofstade volgende week in de ogen te kijken: sterke ploeg met veel power en gestalte. Misschien moeten we voor één keer ook naar de snelle counter loeren….

 

Arnold

1 / 8

Please reload

SPONSORS

Voor meer info klik door op de logo's!

© 2016 by FC Mere.

Sponsors met een eigen site kan je op doorklikken!

Voor meer info klik door op de logo's!

© 2016 by FC Mere.