SPONSORS

Voor meer info klik door op de logo's!

© 2016 by FC Mere.

Sponsors met een eigen site kan je op doorklikken!

Voor meer info klik door op de logo's!

© 2016 by FC Mere.

Arnold's blog

04 Jan 2020

SK ZANDBERGEN-FC MERE: 3-2

Hopelijk hadden de Nieuwjaarsdagen (inclusief de Driekoningenavond ) niet al teveel invloed op onze komende prestaties. Want, willen we de aansluiting met Hofstade en Baardegem verder bewaren en bewaken, dan moeten we zeker enig puntengewin uit de komende 2 verplaatsingen, puren.

Ik herinner me uit de heenmatch op 1/9 ( “ons schooldebuut”) een leuke match, waarbij Zandbergen vrank en vrij zijn kans ging en vooral kon rekenen op een prima doelman Heremans en zijn opportunist Fransaert.

Of dit 4 maanden later op het zware veld aan de Denderboorden een verlengstuk zou krijgen, was een  twijfelgeval. De fysieke paraatheid ging wellicht primeren met dito duels als ingrediënt. Een voorspelling die waarheid werd.

De hobbelige staat van het veld bleek al meteen een verrassingselement te zijn: 1e minuut: terugspeelbal op Joeri pal op hun spits; 6 e minuut: identieke situatie bij de thuisploeg maar Brecht kon er niet van profiteren.

Mere trok echter het laken (zeker geen biljartlaken)  naar zich toe:

-10e minuut: Gezim actie op rechts: voorzet waar Brecht onvoldoende bij kon.
-14e minuut: verre inworp Dylan; schot van Brecht geblokkeerd maar Everick met een laag gehouden schuiver: 0-1.
-bijna herhaling aan minuut 20 :  verre inworp; maar ditmaal kon Everick zijn schot onvoldoende kadreren.
-30e minuut: prima dieptepass van Brecht V.W. maar Lucas kon niet gevat afwerken: net naast de rechterstaander.
-35e minuut: corner Yannick en Brecht VW. aan de tweede paal met de 0-2.

Iedereen tevreden richting rust…al was er toch één eenzaat in de Mere rangen, die op de fysieke eigenschappen van Zandbergen en hun nooit aflatende inzet wees. Ra, ra, wie ?

 

En of hij gelijk kreeg: 1e minuut 2e helft: 1-2.  Mere herpakte zich maar wist , eens te meer de kansen niet te verzilveren.:

-47e  minuut: afstandsschot Yannick en de (veldspeler)keeper met een uitzonderlijke reflex.
-Eén minuut later: actie Lucas over rechts : Brecht wachtte net te lang.
-53” minuut: Vrijschop Kevin en Brecht Bambust met kopbal op de lat.
-54e minuut: Lucas door: schuiver net voorlangs.

Je dacht dat onze jongens de match naar zich  toetrokken maar aan het uur was er een mooie actie van het duo Fransaert- Torrekens door laatstgenoemde netjes in het zijnetje  afgewerkt : 2-2.

Van toen af ging het voor ons alleen maar bergaf. Mere verloor elk duel en/of de tweede bal….en Zandbergen rook de overwinning en plooide zich dubbel.

Als dan de scheids. nog wat gaat meewerken wordt het natuurlijk nog moeilijker: aan de 80e minuut werd Fransaert in het straatje gestuurd…maar een meter of twee buitenspel: maar het doelpunt werd, tot ieders consternatie, toch  toegekend.

Zelf ietwat op leeftijd vroeg ik me af of ,ook voor de referees,er geen pensioen  gerechtigde leeftijd bestaat: zwaaien met kaarten (ik denk een stuk of 8) is één zaak, maar  spijtig genoeg verdoezeld dit je eigen beperkingen (te) veel. En dan hebben we het nog niet over problemen met  “bijziendheid en het vergezicht” ,die bij ons allen, op die leeftijd , stilletjes begint binnen te sluipen.

Consternatie alom toen we 5 minuten voor tijd toch terug op gelijke hoogte kwamen,maar, het doelpunt van Gaël als jawel….buitenspel werd teruggefloten. Geen mens die iets in die zin had gezien. 

Dit neemt natuurlijk niet weg dat we onze pijnpunten moeten verstoppen: o.a.  te weinig duelkracht om, tegen een tegenstander met een “over- mijn- lijk”mentaliteit op te tornen. Maar dat is nu één maal vaak  het verdict van een doorsnee match in 3e Provinciale. Dringend hieruit lessen te trekken.

 

Arnold

14 Dec 2019

FC MERE – SV EVERBEEK: 0-1

Wat we deze week, rond het professionele voetbal, door het strottenhoofd geduwd kregen , raakt, naar mijn gevoel, de essentie van ons voetbal. Meer en meer wetenschappelijke benadering ok; maar wat men nu wil bereiken via de CIS- screening van spelers, flirt toch met de grens van het toelaatbare.


Oh ja, jullie zijn niet mee misschien, maar, ergens in Brussel broedt het idee om naar Manchester City- model iedere (toekomstige) speler in een Excel- tabel te gieten en hem punten van 0 tot 200 mee te geven. Op basis van zijn plaats in een welbepaald vakje, kan dan “bekeken” worden of hij in het transferitisbad  mee ingetrokken moet worden. Of, hoe enkele cijferfetisjisten, ons voetbal in een, door hen bepaalde richting, willen duwen.

Gelukkig blijft het provinciale voetbal hiervan (voorlopig ?) bespaard en is het nog altijd aangenaam om, na de match, te kunnen discussiëren over al of niet off-side (nietwaar Jupiler- adepten ), gele of rode kaarten, gemiste doelkansen.
De charme van het “voetbal onder de toren” zeg maar. Laat dit nog zo maar een tijdje sudderen, zegt de nostalgische ziel in mij.

Dit even terzijde en over naar de orde van de dag. Een grotere contradictie met de  seizoensopener ,ergens op een zomerse avond eind augustus, kon er niet zijn. “ Van kunstgras naar de zware toebak van vandaag “, zou de titel boven dit stukje kunnen zijn. 


De jongens uit de Brakelse deelgemeente hebben  de overgang van 4e Provinciale moeiteloos overbrugd en nestelen zich net achter de Top 5.
Hamvraag was wel of ze intussen, hun defensieve aanpak iets “bijgestuurd” hadden. Want de dubbele gordel uit de heenmatch stond me nog duidelijk in het geheugen.

En, dit bleek onmiddellijk. Aan Minuut 2 uitbraak over rechts maar Joeri gepast plat. Mere repliceerde en aan Minuut 10 stond Lucas, van te ver, achter het kanon: in de handen van de doelman. Lucas toonde zijn opportunisme en bezorgde ons na 20 minuten bijna de voorsprong: een tip met de schoen nipt naast.


Everbeek antwoordde meteen met een fraai schot : net over.

Aan de 25 e minuut ranselde hun doelman een puike vrijschop van Yannick uit zijn doel. 

De tweede helft begon echter minder aangenaam voor ons: Brecht Bambust miste in een tackle zijn interceptie en ,nummer 11 met een fantastische shot in het dak van het doel:  0-1.

Mere was echter  niet aangeslagen : op het zware terrein versierden we verschillende kansen: even een poging tot opsomming:

-63e minuut: Lucas oordeelkundige center en Brecht VW. In één tijd over.
-67e minuut: Kevin naar Brecht: teruglegger met de kop en Lucas te slap aan de eerste paal.
-72e minuut:schot Lucas afgeblokt.
-76e minuut: kans voor de ingevallen Thomas Bambust: naast
-80e minuut: bal in de box: geharrewar: maar weeral viel de bal niet goed.

En toen viel mijn pen compleet stil: een resem kansen deels door onkans en deels door gebrek aan opportunisme, werden echter niet verzilverd. 

Zwaar verdict als je vandaag de uitslagen natrekt. Maar met “als” hou je geen punten in huis: dat stelden we al vast tegen Deftinge en Bonanza. Positief echter blijft dat we wel kansen versieren….nu maar wachten op het verzilveren.

Arnold

 PS: Voor wie het niet wist: CIS staat voor : Compleet Irrelevante Statistiek ☺

07 Dec 2019

FC MERE-SK DOGGEN: 2-0

Soms kunnen familiale verplichtingen even roet (na St.Niklaas) in het eten strooien: vandaar dat ik voor het eerste kwartier van de match even bij de vaste kern supporters te rade moest gaan.

“2 doelrijpe kansen niet verzilverd “ hoorde ik tijdens de rust van een absolute gewezen topspits uit lang vervlogen tijden (waar ikzelf toen aan de  “bevoorrading” mocht aan meehelpen( nietwaar Polle als je er 35 op één seizoen binnenramt ☺ ).

Aan Minuut 16 noteerde ik wel een inzet van Gezim : raar kapriolerende bal die door Jo niet kon worden binnengewerkt.  5 minuten later was het raak: aanval opgezet over rechts : Gezim naar een klaarkijkende Lucas Van Wilder en Everick doodleuk aan de 2e paal met de 1-0.

Doggen leek niet direct uit zijn dipje te raken maar kreeg wel één kans aan minuut 27: Van Damme viseerde echter de populieren. Mere behield het overwicht via zijn dicht mekaar aanleunend middenveld.

Wie dacht dat we de tol zouden betalen aan het zwaar liggende veld, kreeg echter lik op stuk: aan minuut 50 werd Everick het straatje ingestuurd: zijn lob verdiende beter.

De vuisten van good old doelman Haegeman werden aan minuut 56 nogmaals getest op vrijschop van Kevin. Gezim kreeg nog een schietkans 10 minuten later, maar ook deze ging over.

De ingevallen Brecht Van Waeyenberghe zonderde aan de 87e minuut Kevin  af aan de tweede paal. Zijn schot werd echter geblokt.

In de verlenging werd een trekfout bestraft met penalty: Kevin zorgde meteen voor het slotakkoord:  2-0.

Verdiende overwinning tegen een Doggen dat vandaag niet zijn normale ritme vond: was dit aan onze gedegen aanpak gelegen of aan het aantal afwezige spelers ? Ikzelf hou het bij de eerste vaststelling.

De neutrale  balans opmaken na de eerste ronde is een vrij eenvoudige klus: 3e plaats met de beste verdediging…maar, met  26 gemaakte doelpunten zeker niet de beste van de klas. Werkpunt waar we ons met zijn allen van bewust zijn: een Nieuwjaarsgeschenk in echte cadeauverpakking is steeds welkom ☺

 

PS: Volgende zondag thuismatch tegen Everbeek. De week nadien (wellicht zaterdag 21/12) spelen we thuis de halve finale van de Beker van de Denderstreek tegen Herzele-Ressegem. Dus ,nog even de kerstkalkoen opzij zetten en de zoveelste heildronk (voorlopig) in de frigo laten….

 

Arnold

23 Nov 2019

FC MERE-FCW GYZEGEM: 3-0

Onze, al met al bemoedigende prestatie van vorige week, vroeg, met aandrang, naar bevestiging. Na de zwakke 4 op 12 moesten we weer met de overwinning aanknopen om de top verder  in het vizier te houden.

Gijzegem is echter een onvoorspelbare ploeg in zijn uitmatchen: draw op Zandbergen en Doggen, winst op St. Antelinks en dan een oplawaai van jewelste op Haaltert. Dit mocht echter geen excuus zijn om, op deze mistige dag, “orde op zaken” te stellen.

In de beginfase bleek echter, in onze rangen, geen surplus aan wilskracht aanwezig, om de match snel te doen kantelen. Gijzegem probeerde het evenwicht te behouden en slaagde daar deels in ,zonder echter gevaarlijk te worden.

Na de studieronde kregen we echter toch grip op de match, met 2 prima kansen voor Jonathan. Zowel aan minuut 35 (binnen de kleine rechthoek) als aan minuut 36 (ongehinderde kopbal aan de 2e paal) bleef echter de brilscore overeind.

In de tweede helft bleken we toch beter geïnspireerd: 47e minuut: corner Kevin en Everick met de kopbal: keeper redt aan de  eerste paal.
.Gijzegem bleef enkel “gevaarlijk”  op een vrijschop in de korte hoek die door Joeri goed beoordeeld werd.

Mere nam het initiatief over en aan de 54e minuut, wist Brecht Bambust een aangesneden corner van Yannick te verzilveren: 1-0.  Het was echter wachten tot minuut 77e vooraleer we de voorsprong verder uitdiepten: weer standaardsituatie en Gaël met de 2-0. Voorafgaand hieraan noteerde ik onze beste aanval : snelle counter via Kevin naar Poelaert: zijn prima bal achteruit werd door Lucas in één tijd op de slof genomen:prima “grond”redding van doelman Steenhaut.
 

Mere bleef baas en zou aan de 83e minuut de 3-0 op het bord zetten. Weer Yannick met Kevin “heen en terug” en de voorzet werd door Brecht Bambust aan de 2e paal binnen gebuffeld.

Verdiende overwinning zonder glans. We hadden dit echter nodig, zoals in de aanhef aangehaald, richting 2 “ kleppers” Baardegem en Doggen in de volgende weken.  Met deze clean sheet trekken we zaterdag richting Rampelberg…in de overtuiging om, zonder schroom, een “ramp” scenario te vermijden. Ondanks de scouting vandaag van Voorzitter Pim en zijn zoon ☺
Spijtig genoeg zal ik mijn “verbale” tussenkomst ditmaal niet kunnen neerpennen.

 

Arnold

16 Nov 2019

SCW HOFSTADE-MERE: 2-1

 

Niet dat we met toegeknepen billen richting competitieleider gingen, maar onze resultaten van de laatste 3 matchen (2 goals gemaakt,2 gepakt en 4 op 9 tegen 3 tegenstanders uit de rechterkolom) lieten weinig aan de verbeelding over.

Maar, ook Hofstade liep thuis al 2 nederlagen op, zodat dit  treffen alle richtingen uitkon. “Rust in de tent houden” was het credo waar we voor stonden om dit dipje weg te moffelen.

Onze jongens leken dit statement te onderschrijven en trokken in de beginfase het laken naar zich toe. Aan de 2e minuut al, klommen we op voorsprong: druk van Gezim; bal in de voeten van Yannick, die, met zijn kattenpootje doelman Bauters het nakijken gaf. Mere ging door op zijn élan en aan de 10e minuut kreeg Gezim de afvallende bal onvoldoende onder controle: schot over.

Pas aan het kwartier werd het warm voor onze doelmond: via Dylan ging het schot van nr.8 echter in corner. Hofstade stoomde door en 5 minuten later had Joeri een schitterende reactie in huis op een kopbal van Amant. 

De match deinde op en neer en aan de 22e minuut kon Everick, na aflegger van Jonathan, zijn schot onvoldoende kadreren. Verlengstuk op het halfuur: Dylan door over rechts en zijn center werd door Gezim over gemikt.

De repliek liet niet op zich wachten: schicht onderkant lat op minuut 34: hier kwamen we goed weg.  Na een één/twee actie tussen ons broederpaar Paerewyck werd de voorzet weggewerkt door …hun jongere broer: wellicht een unicum in de annalen van het voetbal.

“Best aangename eerste helft “ was de eenduidige conclusie  tijdens de pauze.

Op het uur verloren we echter Yannick en even later ook Dylan. Dit noopte onze trainer tot wat geschuif. Hofstade profiteerde, in zijn bekende Sturm und Drang-stijl, van onze herschikking en trok het laken naar zich  toe. Een eerste gevaar via Pelsmaeker kon Joeri nog keren maar, één minuut later, Kenneth even in de problemen: balverlies en Dufour met een krul via de staander 1-1.

We waren aangewezen op de  tegenaanval en ei zo na leverde dit resultaat op: Aan Minuut 75: actie Jean en Jo met de perfecte aanname en draai: op de keeper.

En toch werd we in de slotfase genekt: lange ren over links van Pelsmaecker; prima inzet en invaller nr.12 aan de tweede paal met het harde verdict: 2-1.

Toch bleven we naar een billijke gelijkmaker lonken: hoe keeper Bauters aan minuut 92, de dichte kopbal van Jean uit zijn doelvlak hield, was “Courtoisiaans”. 

Over één zaak was iedereen het eens: één van de betere matchen van het seizoen. Ondanks de nederlaag een opsteker naar de komende match toe: met deze spirit hadden we zeker een “meeroogst” tegen Bonanza en Deftinge in onze rangen gehouden.

Zelfs één van mijn  gabbers en notoir bestuurslid van Hofstade, was meer dan duidelijk in zijn conclusie: “ jullie verdienden zeker een punt en ….we hadden geluk dat Amant zijn 2e geel niet kreeg”. Van een sportieve uitsmijter gesproken ☺

Schijnbaar leeft de vraag om in het verslag  de namen integraal op te nemen. Speciaal voor die lezers: 

Yannick ROESEMS
Joeri DE MEY
Jonathan en Dylan PAEREWIJCK
Kevin FRANCK
Gezim KRASNIQI
Kenneth POELAERT

Indien nog verdere vragen hieromtrent: graag mail terug…

Groeten,

Arnold
 

PS : Voor de planners onder ons:  De match op Baardegem zal in principe op zaterdagavond doorgaan: 30/11

09 Nov 2019

FC MERE-FC BONANZA: 1-1

Opvallend bij onze komende tegenstander was dat zij intussen, zowel Hofstade als Doggen aan hun Cowboy- colt gordel ,regen. Maar dat ze,  daartegenover, er nog niet slaagden om, in deze competitie, één wedstrijd met een clean sheet af te sluiten.

We hadden dan ook de plicht om vandaag onszelf een vroeg St. Maarten geschenk aan te bieden en onze positie in de top 5 verder wat op te fleuren en te verstevigen. Vooral met het oog op het zware parcours dat we nog moeten afleggen in de resterende eerste seizoenshelft.

We namen duidelijk het initiatief:

-aan de 6e minuut werd Lucas in het straatje gestuurd. Tackle van achter net binnen de rechthoek …maar de scheids wees enkel naar de cornervlag. De corner werd door Everick aan de eerste paal in de handen van de doelman verwerkt. 

Mere kreeg de bal, maar Bonanza hield met een gesloten,defensieve instelling (4 achteraan en daarvoor nog eens 2 verdedigende middenvelders) ons keurig van zijn doel. Aan Minuut 20 dachten we dat het zou lukken: diepe bal Kevin, prachtige aanname van Jo, maar zijn schot stierf, veel te zwak , in de armen van de keeper.

Mere slaagde er niet in om tot een volwaardige doelkans in de rechthoek te komen, ondanks heel veel goede wil….maar spijtig genoeg ook, door het heel slecht uitspelen van de laatste, beslissende pass. Bonanza loerde op de counter en kreeg nog een heel goede kans in de eerste helft om op voorsprong te komen.

Mere trok in de tweede helft resoluut de aanval in: in de  46e minuut werd een schot van Jo afgeblokt. 10 minuten later identiek scenario : ditmaal de keeper die gepast ingreep. Je voelde met de natte vinger aan: 70% balbezit maar te weinig echte “speerpuntacties”…en dan loop je altijd het risico op een efficiënte  counter. Remember Deftinge 14 dagen terug.
Aan Minuut 71 gebeurde dan ook wat we spijtig genoeg incalculeerden. Diepe bal , aarzeling/slechte communicatie bij Gaël en Joeri en 0-1.

Onze trainer greep in en probeerde met meer “manpower” het bezoekende blok te ontwrichten. Enkel een diepe bal van Brecht Bambust richting naamgenoot Van Isterdael was echter het, voorlopig enige te noteren wapenfeit.

Een kwartier voor tijd: Lucas over rechts en zijn inzet werd door Brecht V.I. echter over gebuffeld. Aan Minuut 83 lukte het dan toch: corner Kevin en Jonathan met de meer dan verdiende gelijkmaker.

We werden echter nog even opgeschrikt als in de verlenging een schot van het nummer 12 op onze deklat plofte.

Ontgoochelend resultaat ondanks alle goede wil en inzet. Maar, veel te weinig dash en punch in de bezoekende rechthoek (en dan spreken we doelbewust nog niet over de kleine rechthoek). Een pessimist zegt dat dit weinig goeds voorspeld naar de komende maand toe, met de 3 kopploegen als tegenstander. 

We willen ons echter hier niet bij aansluiten: deze ploeg heeft meer in zijn marge. Hopelijk valt de afvallende bal of de rebound eens perfect in onze voeten zoals vorig jaar. 

De trainersstaf heeft echter werk aan de winkel om Hofstade volgende week in de ogen te kijken: sterke ploeg met veel power en gestalte. Misschien moeten we voor één keer ook naar de snelle counter loeren….

 

Arnold

26 Oct 2019

FC MERE –E.DEFTINGE: 0-1

Alhoewel onze opponent afgegleden is naar de kelderverdieping, stemt, een kritische blik op het klassement, toch even tot nadenken. Deftinge houdt immers zijn doelpuntensaldo puik in evenwicht: slechts 11 binnengeprikt…maar, ook slechts 11 doelpunten geslikt.

Voer dus voor onze ploeg om vanaf het begin zijn “1e helft-syndroom” van zich af te schutten en onze thuisreputatie niet op de helling te zetten. Of, om het in voetbaltermen te zeggen: graag vandaag snel“wat kalk aan de schoenen” met een gedecideerde aanpak.

En mijn statement leek te lukken: minuut 4 : scrimmage voor doel en schot van Jo wordt van de lijn weggeborsteld. Minuut 8 : corner Yannick : Everick verlengt maar Jo kopt over. Start die perspectieven openden, dachten we, maar zoals uit het verder verloop mocht blijken: we doolden ☹

Deftinge was gekomen voor een puntje en demonstreerde dat met zelfs een ouderwetse libero. Ik waande me even 20 jaar terug in de tijd.

Mere vond echter geen repliek: veel te statisch, geen flanken en als er dan toch even ruimte kwam : barslechte voorzetten. Ik noteerde enkel nog een individuele actie van Gezim aan de 42e minuut waarop de doelman moest ingrijpen.

We hoopten dat het festival van verkeerde inspeelpasses in de tweede helft zou keren. Waar in dit 4-3-3 onze flanken waren is mij een compleet raadsel.
Centraal uiteraard “overbevolking” en geen doorkomen aan. Mij was altijd geleerd dan openingen tegen een defensief blok via flankinfiltraties  en goede centers ,moeten gebeuren. 

Zowel Joeri als zijn opponent bleven echter totaal werkloos. Nog iets vermeldenswaard in de tweede helft ? Eigenlijk neen…tenzij  een zwak schotje van Daan.

En ja, het verdict viel in de slotminuut: enige center van op rechts en Gaël die de bal,in de kleine backlijn,, ongelukkig beroerde. Makkelijk in de voeten van de invaller en 0-1. Domper  tot en met op onze ambities.

Ik noteerde, na de match, wel volgende conclusies, bij onze trouwe aanhang: “Met de voetjes op de grond”; “ Het hing al een 3-tal weken in de lucht”; waarom niet teruggrijpen naar de vertrouwde 4-4-2 van vorig jaar”……

Uiteraard komt dit voort uit de ontgoocheling na deze non-match. We zijn met zijn allen echter voldoende gewapend om binnen 2 weken tegen Bonanza weer de rug te rechten. Voor zover als nodig blijkt immers duidelijk, dat in deze reeks vele ploegen mekaars evenknie zijn: wie het meest consistent is moet echter in de komende weken blijken. Bilan rond de jaarwisseling zal veel verduidelijken of ….verdoezelen.

 

Arnold

19 Oct 2019

KRC HAALTERT-FC MERE: 0-1

Na een weekje “verplichte rust” namen we vandaag de draad weer op, met een korte trip naar onze buren.  Ook al was het even wennen om de “verslagdraad” weer op te nemen. De beperkte groep insiders zullen wel weten waarom.

Alhoewel de derbysfeer overal op een laag pitje draait, blijven deze matchen toch tot het DNA behoren van het provinciale voetbal. Ook, al kunnen zich nog weinige spelers echt specifiek opladen, gezien de nog heel beperkte lokale verankering in de meeste ploegen. Toch blijft dit  nog een beetje als mosterd, dat bij een zwarte of witte pens hoort. Wellicht ietwat minder pikant maar toch nog voldoende prikkelend op de tong.

Onze buren nestelden zich geruisloos in de middenmoot en zorgden al voor wat “uitschieters”. We waren dus best op onze hoede, nu we, door de onverdiende gele kaartenlast van Kevin, aan de posities moesten sleutelen.

In een vrij troosteloze eerste helft kon Mere nooit imponeren. De enige te vermelden acties sproten voort uit 2 corners: de eerste via Yannick waarbij Jo enkel zijn schaarse lokken tegen de bal kreeg; de tweede corner van Jo kon Gaël niet kadreren. 

Haaltert was zeker de evenknie en stelde Joeri een 3-tal keer op de proef met afstandsschoten op de 12e ,26e en 30e minuut van Slagmulder en het nummer 13. 

Op  slag van rust oordeelde het nummer 6 van Haaltert dat “als Mere niet meer kan brengen, doe ik het maar” en devieerde bijna ,een ongevaarlijke center, in eigen doel.

Tijdens de rust kreeg ik de vraag van een gewezen Mere trainer : “amai, wat is dat vandaag: onherkenbaar ….” Ik suste hem met de gedachte dat er een nog een tweede helft aankwam. Al kon ik eigenlijk niets anders dan zijn analyse bevestigen.

En inderdaad, reeds in de eerste minuut van de  veel te vroeg begonnen tweede helft (schijnbaar had de ref nog wat “huiswerk” te doen ☺ )zou het nummer 6 aan de 2e paal Haaltert bijna op voorsprong koppen.

 

Mere leek eindelijk wakker en trok eindelijk het laken naar zich toe:

-49e minuut: steal van Kenneth; Jean teen tekort om af te ronden.
-51e minuut: actie Jo: achteruit naar Gezim : pal op een verdediger.
-60e minuut: corner Yannick en Brecht werkt af…maar de ref ziet ergens een
ingebeelde fout: doelpunt afgekeurd.
-Mere bleef baas : na vrijschop aan de 63e minuut teruglegger Jo aan de tweede paal (volgens mijn gabber Rudi moet ik noteren “ in het verlengde”) en Gezim met zijn makkelijkste goal van dit seizoen: 0-1.
 

Mere  bleef kansen versieren…maar vertikte de veilige 0-2 op het bord te zetten:
-69e minuut: Gezim over links ; zijn center werd door de te ver achterover leunende Jean over gekopt.
75e  minuut: “’miraculeus” geen 0-2: in één en dezelfde fase driemaal iemand in de weg op pogingen van Jean, Kenneth en Brecht.

Haaltert vocht echter moedig terug en zag de gelijkmaker in het laatste kwartier op de deklat stranden (ingevallen nummer 4) en, aan de 2e paal, het nummer 8 de kantine viseren.

Het werd knokken voor ons ..met nog een huizenhoge kans in de 92e minuut via de ingevallen Lucas, die, met een beenveeg door de keeper gekeerd werd.

Slotsom: verdiende, maar duur bevochten zege. Volgende week thuis tegen Deftinge moeten we vanaf de start “alert” zijn en tonen dat we onze positie meer dan waard zijn . Enkel een overwinning houdt ons vooraan in de running.

Arnold

28 Sep 2019

FC MERE-SV HERZELE-RESSEGEM: 3-0

Het minste wat we vandaag van onze jongens konden verwachten was dat ze zouden azen op een klinkende revanche , na het debacle van vorige week. Tegen Moorsel, 2 weken terug, op het nippertje “ontsnapt”, maar,  met de billen bloot ,tegen een gezond agressief St.Antelinks.

 

We weten intussen dat alle ploegen zich tegen ons dubbel en dik plooien. De tol aan het verwachtingspatroon dat door de media rond FC Mere gecreëerd werd : net of we, op ons bescheiden niveau, echte “Galactico’s” zouden zijn (zie het fijne artikel van dit weekend in het Nieuwsblad met Kevin).

Een derde, opeenvolgende, slappe eerste helft konden we ons echter niet meer veroorloven. Maar, dit zal uiteraard ook onze technische staf niet ontgaan zijn.
Uitkijken dus op deze voetbalzwangere flandrien dag, hoe de trainers, “vanuit de cockpit” ons team klaargestoomd hadden.

Wat we in de beginfase zagen was best het noteren waard. Controle over de partij en aan de 8e minuut een eerste afstandsschot van Kevin, afgeketst in corner. Yannick met de hoekschop; via Kevin terug bij Yannick en  de goed ingevolgde Jean met de 1-0.

 

Mere was baas maar diepte voorlopig de voorsprong niet uit:

-24e minuut: Actie Brecht V.W. maar iets te ver voor Daan
-28e minuut: eerste noemenswaardige tegen prik van de bezoekers: afgeweken afstandsschot door Joeri nog gepakt.
-De repliek van Mere was echter duidelijk: aan de 32e minuut zou Brecht de 2-0 met een lob op het bord zetten.
-De kans om verder uit te lopen bood zich aan de 35e minuut aan: Gezim door over links en Brecht op de keeper ; ook in de rebound.
-39e minuut: Weer Yannick maar Jean kon net niet afwerken.
-op slag van rust even bibberen geblazen: vrijschop net buiten de  rechthoek en Meert met een loeier. Joeri wist echter deze poging te verijdelen.

 

De tweede helft vatten we iets te zelfzeker aan. “Geruststellende voorsprong “ scheen zich in onze gelederen te infiltreren. Dit leverde niet direct doelgevaar op maar vroeg wel om wat repliek:

--Gezim dacht er ook zo over en schudde aan de 50e minuut een persoonlijke actie uit zijn sloffen: echter te slap afgewerkt.

-58e minuut vrijschop Yannick: afvaller in de voeten van Gaël : schot keihard op verdediger; Yannick zou de rebound echter met zijn mindere rechter over het doel jagen. Doelkans weg.

-Gezim dacht: hier moet ik iets aan doen en inderdaad, op het uur, keeper uitgekapt en….alleen voor de lege kooi: ook over het doel L

-Aan de 70e minuut liet de fusieploeg zijn enige kans optekenen: puike voorzet van op rechts van een kwieke Van Nuffel werd op de lat gebuffeld.

-Mere diepte in de daaropvolgende minuut de voorsprong uit : Kevin naar Gezim in de diepte en ditmaal met een veel moeilijkere lob:  3-0 op het bord.

 

Dit ontlokte bij mijn ex-ploegmaat en notoir kenner Rudi volgende reactie uit:
“Awel, ‘k heb nu alle thuismatchen gezien en dat is nu één van de betere zie”.

Met deze overduidelijke quote sluit ik dan ook graag dit verslag af. Vergeet vooral niet dat we voor een bizarre oktobermaand staan: 2 uitmatchen (te beginnen met komende ZATERDAG OM 20 u op Erembodegem); één zondag vrij en één thuismatch tegen Deftinge.

 

Arnold..die er zaterdag  niet zal bij zijn
 

21 Sep 2019

ST.ANTELINKS-FC MERE: 2-0

Na hun verrassende winst bij de competitieopener in Hofstade, beet onze opponent van vandaag nadien 4 maal in het zand. Iets wat ze zeker niet verwacht en ingecalculeerd hadden. Vandaar nu al  veel druk op de ketel vandaag; hopelijk werden we niet het slachtoffer van de” ontsnappende stoom.”

We waren trouwens dubbel op onze hoede want vorig jaar kregen we  hier een, weliswaar overdreven, 4-0 aangesmeerd. Vooral de standaardsituaties op corner en de verre inworpen gooiden toen nogal wat roet in ons eten.

Een late najaarszon bij het begin van de astronomische herfst, zorgde voor een prima namiddag in de licht glooiende velden rond Aspelare,St.Antelinks en Woubrechtegem. Hopelijk zorgde onze prestatie voor een waardig alternatief voor het negeren van deze wandelzondag. 

Mere leek echter niets geleerd te hebben uit zijn zwakke eerste helft van vorige week. Buiten een 2-tal verkeerde inswingers van Yannick bleef alles beperkt tot veel zenuwachtigheid, waarbij de thuisploeg ons voortdurend dicht op de huid zat. Heel stereotiep maar efficiënt spel van St.Antelinks: verre bal naar diepe spits Cosyns; bal bijhouden en de snelle opkomende vleugels De Backer en Lackner proberen in stelling te brengen.

En toch viel het eerste doelpunt totaal onverwacht: verre uittrap van de doelman; één stuiter net voor onze backlijn ; geen anticipatie bij Gael en Brecht en Lackner met de 1-0. Mere speelde te traag, keek te vaak beschuldigend naar mekaar  en kreeg vooral geen diepgang in zijn spel: eenmaal lukte het toch maar de poging van Everick strandde op de keeper. Het was trouwens Everick die aan het halfuur voor het enige wapenfeit tekende: afstandschot door de doelman in corner gefrommeld.

Wat we bij het begin van dit verslag schreven zou ons zuur opbreken. Verre inworp midden een bos van spelers en De Backer met de 2-0 op slag van rust.


 

Net als vorige week hoopten we op een  reactie en zie, normaal moeten we aan de 47e minuut de aansluitingstreffer netten: Gezim alleen voor de doelman maar die duwde de bal nog net in corner. Even later identieke situatie: Gezim opteerde  voor de laterale bal : wat Daan verleidde tot een onbegrijpelijk schampschot ver naast.

Onze trainer greep in en besliste om achteraan met 3 te gaan spelen.  Jean kwam mee in steun van Brecht en Kenneth mocht op de rechterflank diep gaan. Dit leverde enkele halve kansjes op maar zette natuurlijk de weg wagenwijd open voor de snelle counter. Gelukkig voor ons miste St. Antelinks zowel aan de 71e minuut als aan de 88e minuut de huizenhoge kansen.

Mere met beide voetjes op de grond en tijd tot introspectie. Dit verlies hoeft geen ramp te zijn als men maar de juiste diagnose, op de juiste plaats door de juiste mensen laat maken.

 

Arnold
 

1 / 7

Please reload